Late Quatro

Starter van de week: pop-up restaurant Late Quatro

MECHELEN -  Azzedine Belhasnioui (18), Nasserdine Belhasnioui (18), en de tweelingbroers Kaafi en Rashid Ahmed (18) kennen elkaar al heel lang. Al sinds hun veertiende dromen ze ervan om ondernemer te worden. Op 2 februari openen ze Late Quatro, een Marokkaans-Somalisch pop-up restaurant in de gebouwen van Artenova in de Moensstraat in Mechelen. Voorlopig werken ze  alleen via take away of leveren ze aan huis.

Late Quatro is opgestart met de steun van Manestarters, J@M en Thomas More. De jongeren krijgen begeleiding van een coach en kunnen gedurende een periode van twee jaar hun concept uittesten.
Zelf zijn ze er alvast van overtuigd dat het zal lukken. “Er is nog geen ander restaurant in Mechelen waar je Somalisch kan eten. En ook wat de Marokkaanse keuken betreft willen we op termijn vooral focussen op specialiteiten die niet op de menukaart staan van andere restaurants”, leggen ze uit.

De passie voor het ondernemen kregen ze vooral op school mee. Ze probeerden het op hun vijftiende al een keer met een eigen kledingzaak. “We hadden toen te weinig kennis om daar echt mee te kunnen starten. Voor Late Quatro zijn we eerst beginnen brainstormen met onze coach Fouad Ramdani. Hij heeft ons geholpen bij de keuze. Hij heeft ons zelfs meegenomen naar restaurants in Nederland om te zien hoe het allemaal in zijn werk gaat. Deze keer zijn we goed voorbereid”, zeggen de vier vrienden.

Ondanks hun leeftijd zijn ze alle vier erg ambitieus. “Eerst openen we ons restaurant één dag in de week en alleen voor take away. Zodra het mag willen we ook mensen ontvangen in het pop-up restaurant in de oude bibliotheek in de Moensstraat. Daarna willen we een restaurant op een vaste locatie in de stad. Als dat goed lukt dan willen we een keten uitbouwen over heel België en tenslotte gaan we ook internationaal.”

Vanaf dinsdag 1 februari kan je een keer per week bestellen bij Late Quatro. Op het menu staan Marokkaanse en Somalische specialiteiten zoals harira, sambousa en bariis-digaag, een soort Somalische rijst. De jongens blijven hun restaurant uiteraard combineren met school.

Onlangs deed het viertal al een try out en kookten ze tweehonderd maaltijden voor de medewerkers van het AZ Sint-Maarten.

Ook coach Fouad is positief over de slaagkansen Late Quatro. “Dankzij dit project geven we hen een locatie en krijgen ze hulp bij de administratie. Na een periode van maximaal twee jaar wordt bekeken of Late Quatro op eigen benen kan staan.”

Facebook/Late Quatro