Erdal Hocalar

Starter van de week: Erdal realiseert zijn droom met ‘Chicken Kings’

MECHELEN – In de tweede helft van deze maand opent Erdal Hocalar (43) een nieuw restaurant in de Maurits Sabbestraat 75 in Mechelen. Bij ‘Chicken Kings’ zal je terecht kunnen voor allerlei gerechten uit de wereldkeuken, maar de specialiteit wordt, zoals de naam al doet vermoeden – kip, gebakken in een stoomfriteuse.

Erdal is dan wel een starter in Mechelen, hij heeft ervaring zat in de horeca. Hij is al 15 jaar eigenaar van een bekende zaak in het centrum van Aalst. Die ruilt hij binnenkort in voor ‘Chicken Kings’ in Mechelen.

Unieke kruidenmengeling
Op het menu van het nieuwe restaurant staan hamburgers, gebakken kip, spare ribs, maar ook Vlaamse klassiekers als kip aan ’t spit, stoverij of vol au vent. Daarvoor kan je terecht in het gezellige restaurant dat Erdal volledig met eigen handen inrichtte, of je kan de gerechten afhalen.
Vooral het recept van de gebakken kip is uniek. “Ik heb jarenlang gesleuteld aan een eigen kruidenmengeling. Die wordt gemengd met bloem en dat geeft de kip een heerlijk krokant korstje met een lekkere smaak. Ik bereid altijd alles vers en gebruik geen diepvriesproducten. De kip wordt gebakken in een stoomfriteuse. Zo heb je geen vettige boel en is de kip toch heel mals.”

Handige Harry
Opmerkelijk is dat Erdal ongeveer alles wat je ziet in het restaurant zelf gemaakt heeft. Dat gaat van de massief houten tafels waarin het logo van Chicken Kings staat gebrand, tot de industriële retroverlichting en de dienbladen en serveerplanken. De vloer, de houten muurbekleding, de toog, de super luxueuze en volautomatische toiletten, … werkelijk alles deed Erdal zelf. “Klussen en schrijnwerkerij zijn mijn hobby”, zegt hij bescheiden. “Ik ben er al een half jaar mee bezig en nu is alles bijna klaar. Het is geworden zoals ik het gedroomd had.”

Een exacte datum voor de opening is er nog niet, maar dat zal zeker in de tweede helft van maart zijn. Chicken Kings wil een gezellig restaurant zijn met lekkere maar betaalbare gerechten. “Iedereen is hier welkom, arm of rijk. De mensen moeten niet mee betalen voor mijn droom”, klinkt het bij Erdal Hocalar.