mylle Foto: Club Prosper Montagné

Sous-chef van restaurant Eykerhof in Bornem maakt kans op titel van ‘Eerste Kok van België’

Nicolas Mylle, sous-chef van restaurant Eykerhof in Bornem, maakt samen met vier andere Belgische koks kans op de titel van 'Eerste Kok van België'. Tijdens de finale maandag wordt verwacht dat de koks een driegangenmenu maken met enkele vooraf vastgelegde ingrediënten.

De titel ‘Eerste Kok van België’ is een wettelijk beschermde en exclusieve titel die de winnaar van de wedstrijd van Club Prosper Montagné op zijn naam krijgt. In 2009 erkende de Minister van Middenstand de competitie officieel als meesterschapswedstrijd.

De vijf koks zullen maandag een driegangenmenu moeten bereiden voor een prestigieuze jury samengesteld door provoost van de koks Peter Goossens.

Tijdens de finale moeten ze een voorgerecht met wijting, garnalen, verse pasta een één groente naar keuze bereiden. De verse pasta moet ter plaatse worden gemaakt. Daarna volgt als hoofdgerecht een opgevulde kwartel en zwezeriken. Tenslotte moeten ze ook nog een dessert serveren bestaande uit melkchocolade, hazelnoten, zanddeeg en citrusfruit.