Senses Praktijkhuis Praktijkruimte 5

Senses Praktijkhuis zet stap naar Lier

LIER – Sinds enkele maanden is in Lier het multidisciplinair praktijkhuis Senses geopend. Door het samenbrengen van allerlei experten onder één dak, willen de initiatiefnemers een laagdrempelig aanbod voorzien.

Senses Praktijkhuis is een multidisciplinaire groepspraktijk die in 2013 voor het eerst haar deuren opende in Mortsel. Door het grote succes is er nu een tweede vestiging bijgekomen in de Hofstraat in Lier. Zaakvoerder is Catherine Adriaenssen, zelf een klinisch psycholoog die voorheen actief was in een psychiatrische voorziening in Nederland en een huisartsenpraktijk in Boechout.

Adriaenssen: “In onze groepspraktijk stappen we af van het traditionele verhaal waarbij je pakweg een dokter, psycholoog en diëtist onder één dak vindt. We streven naar een totaalaanbod, met een zeer lage drempel en dit alles in een huiselijk kader. In essentie bieden wij kwalitatieve zorg aan een zeer ruim publiek.”

Van psycholoog over logopedist tot osteopaat
Het team van Senses bestaat momenteel uit 65 professionals, verdeeld over de twee locaties. In het praktijkhuis werken psychologen, psychotherapeuten, seksuologen, tabakologen, relaxatietherapeuten, loopbaanbegeleiders, studiecoaches, bijlesleraars, logopedisten, stemcoaches, diëtisten, osteopaten, kinesisten, chiropractors, acupuncturisten, voetreflexologen, orthopedisch schoenmakers, massagetherapeuten en schoonheidsspecialistes.

Binnen Senses Praktijkhuis zijn bovendien verschillende deelwerkingen actief. Adriaenssen: “Zo hebben we bijvoorbeeld een sub-team ‘SensO’, dat de link legt met oncologie. Een ingrijpende ziekte als kanker vereist immers een totaalbenadering. Verder is er ook Reload@Senses, waarbij een team van specialisten zich richt op de behandeling van burn-out.

Start to Stop
Nog een opvallende dienstverlening van Senses is de rookstopbegeleiding. Naast de vaste individuele behandeling start tabakoloog Catherine Meurisse vanaf 2019 met Start to Stop. Op 27/12, 03/01 en 10/01 zijn er vrijblijvende infosessies over stoppen met roken. “De tabakoloog is nog onvoldoende gekend”, stelt Meurisse. “Daarom trachten we via verschillende kanalen de rookstopbegeleiding onder de aandacht te brengen. Ook op scholen en bedrijven gaan we graag langs voor meer info. Voor Start to Stop bestaan de groepen best uit 12 tot 16 personen, om interactiviteit te verzekeren. In januari zal ik samen met een farmaceutisch bedrijf actief in de rookstopmedicatie het project “Mijn gemeente rookvrij” bespreken met de nieuwe gemeenteraad van Lier.”