Van Autreve is een ervaren horecaondernemer met meerdere zaken op zijn naam. Bijna al zijn restaurants droegen de naam ‘Bel Mondo’, en het concept blijft herkenbaar: een mediterrane keuken met Aziatische invloeden. “Food sharing staat centraal”, vertelt Van Autreve. De meeste hippe – en zelfs iets mindere hippe – horecazaken bieden vandaag formules aan met kleine bordjes om te delen, maar hij past deze formule al decennialang toe. “Een trendsetter dus”, grapt hij.
De eerste Bel Mondo ontstond in Antwerpen, later volgde een vestiging in Weert. Na de sluiting daarvan trok Van Autreve naar Temse, maar inmiddels heeft hij die kant van de Schelde achter zich gelaten en keert hij terug naar Bornem. “Toen ik nog in Antwerpen een restaurant had, kwamen er al veel mensen uit Bornem over de vloer”, vertelt hij. “Ik heb het geluk een trouw publiek te hebben dat mij al vijftien jaar volgt. Bornem is dus een beetje thuiskomen voor mij.”
Ik heb het geluk een trouw publiek te hebben dat mij al 15 jaar volgt
Serge Van Autreve, eigenaar restaurant Bel Mondo
Flair
Bel Mondo deelt een ruimte met El Cardinal in het bekende ’t Land van Bornem. Dit beschermde 18de-eeuwse burgerhuis herbergde jarenlang een hotel en restaurant. “De renovatie was pittig, omdat je niet zomaar kunt breken of schilderen waar je wil”, zegt Van Autreve. “Maar we zijn enorm blij met het resultaat. Het feit dat je hier eerst iets kan drinken en daarna kan eten (of omgekeerd) is een grote troef.”
Het interieur ademt de stijl van Bel Mondo. Van Autreve’s liefde voor Zuid-Europese flair, Franse cinema en cultuur spat van de muren. Die passie zie je ook terug in de meubels, het servies en de decoratie. “Verder hebben we samengewerkt met bloemenatelier Sören Van Laer om wat extra groen binnen te brengen”, zegt hij.
Restaurant Bel Mondo, Kardinaal Cardijnplein 10, Bornem.