NIJLEN – Vrijdag was voor Werner Schrijvers, de uitbater van brasserie ’t Wit Huys een dag met gemengde gevoelens. Hij kreeg de prijs voor vriendelijkste handelaar van de gemeente, hij kondigde zijn evenementen aan voor het 15-jarig bestaan van de zaak, maar tegelijk was het ook de laatste dag voor de Coronasluiting.
“Tja, vandaag heb ik een dubbel gevoel”, vertelt Schrijvers in Gazet van Antwerpen. “Ik ben heel blij met de prijs die ik krijg. De vorige drie jaar eindigde ik steeds als tweede. Het is een blijk van waardering van de klanten, niet alleen voor mij maar voor mijn hele team. Maar vanaf zaterdag moet ik voor minstens drie weken sluiten en dat doet toch wel pijn. Ik ga proberen de verliezen wat te compenseren met afhaalmaaltijden en leveringen aan huis. Ik moet alleen nog bekijken wat ik de klanten juist kan aanbieden.”
15 jaar
Dit jaar bestaat ’t Wit Huys vijftien jaar. “Dat gaan we op 24 april vieren met een walking dinner en een optreden in een tent hier voor de zaak. Als het allemaal kan doorgaan natuurlijk.”
Voor hij startte met ’t Wit Huys had Werner al negen jaar een horecazaak in Berlaar, dus dat maakt 24 jaar in totaal in de horeca. “Ik ben nochtans een laatbloeier, ik heb pas op mijn 34e mijn diploma van kok behaald in avondonderwijs. Tijdens mijn jeugd was ik ook al ober in dancings, dus de horeca is echt mijn passie. Onze zoon is onze kok en treedt verder in onze voetsporen.”