Indonesian Food small

Pop-up TokoTien opent deuren in The Chick

MECHELEN – Het Nederlandse koppel Paul van Helden (54) en Jantine Boelaarts (48) openen deze week de deuren van hun pop-up take away TokoTien. Ze bieden afhaalmaaltijden volgens recepten uit de Indonesische keuken.

Het verhaal van Paul en Jantine is heel bijzonder. Ze waren een van de eerste klanten toen restaurant The Chick en The Cellar anderhalf jaar terug de deuren openden. Ze verhuisden van Nederland naar Mechelen en werden verliefd op de locatie en op de stad Mechelen.
Paul is IT-consultant bij Telenet maar ook een gepassioneerde hobbykok. Jantine werkte jarenlang als stewardess voor de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM. Die job gaf Jantine begin deze maand op omdat de luchtvaart na corona er helemaal anders uitziet.

Als hobbykok droomde Paul al jaren van een eigen restaurant en ook Jantine wou niet stilzitten. Uitgerekend in hun favoriete Mechels restaurant beginnen ze nu een pop-up. In het door de coronamaatregelen gesloten restaurant The Chick op het Sint-Romboutskerkhof kan je vanaf donderdag elke dag van 17 tot 20 uur Indonesische gerechten afhalen nadat je ze online besteld hebt.

De naam TokoTien is een samenstelling van Toko, wat winkel betekent in het Indonesisch, en van Tien wat een koosnaampje is voor Jantine. Volgens het koppel zelf staat Tien stiekem ook voor 010, het kengetal van Rotterdam waar ze oorspronkelijk vandaan komen.

www.tokotien.be