expoel dining © Sven Van Haezendonck

Pop-up aan Hombeeks kasteel Expoel is schot in de roos: “Voor 80 procent volgeboekt”

De twee bevriende koppels die deze zomer in Hombeek (Mechelen) Expoel Dining organiseren, mogen hun evenement nu al een succes noemen. Nog voor het pop-uprestaurant aan kasteel Expoel van start gaat, zijn alle plekjes bijna bezet.

De bevriende ondernemers Patrick Huybrechts van cateringbedrijf Tastoe en Wouter Spoelders van WS Green en hun echtgenotes Ann De Bondt en Ann Van Goethem zijn bijna een jaar geleden gestart met de voorbereidingen voor hun concept. De voorbije zes weken waren ze druk doende met de opbouw. In de dreef aan de overkant van het kasteeldomein hebben ze een tijdelijke parking aangelegd. Een wandelpad in hakselhout leidt naar de dinner domes met zicht op het kasteel. Alles is sfeervol verlicht.

Organisatoren Patrick Huybrechts, Wouter Spoelders, Ann De Bondt en Ann Van Goethem. — © Sven Van Haezendonck

Donderdagavond hebben de initiatiefnemers buren, sponsors en vrienden uitgenodigd voor een openingsreceptie. Vrijdagavond gaat Expoel Dining van start en kunnen de eerste gasten het kasteeldomein ontdekken tijdens een diner. De reserveringen liepen de voorbije weken in sneltreinvaart binnen. “Momenteel zijn onze beschikbare plekjes voor 80 procent volgeboekt”, zegt Ann De Bondt. Wie in juli of augustus graag nog wil langskomen, kan dus best niet te lang wachten met reserveren.

Expoel Dining loopt nog tot en met zondag 1 september. Voor een viergangenmenu inclusief aperitief betaal je 75 euro per persoon. Eentje met zes gangen kost 95 euro.