Het initiatief komt van Charles Leclef, de eigenaar van brouwerij Het Anker. Het speciale aan de Thien Gheboden is dat het een inclusief restaurant is, waar ook gezinnen die moeilijker rondkomen kunnen genieten van een fijne tijd op restaurant. Via het betaal-wat-je-kan-systeem betaalt de klant een prijs die voor hem of haar haalbaar is. Het is zelfs niet noodzakelijk de bedoeling dat De Thien Gheboden grote winsten gaat maken. Om dat te onderschrijven werd er zelfs een vzw opgericht om het restaurant uit te baten.
Bij de term sociaal restaurant verwacht je misschien niet meteen een gastronomische maaltijd op tafel. En toch is dat precies de bedoeling volgens Charles Leclef. “We willen ook mensen die het financieel moeilijker hebben laten genieten van een kwalitatieve en verfijnde maaltijd zonder dat ze zich zorgen moeten maken om de rekening. Bij de Thien Gheboden willen we je zorgeloos laten genieten van een complete restaurantbeleving in een aangenaam kader.”
Prijzen vind je niet terug op de menukaart. Maar wel een mooie selectie van heerlijke klassiekers uit de Franse keuken. Denk aan bouchot mosseltjes in papillot, geroosterde mergpijpjes, een Vichysoisse soepje, Bouillabaisse of Boeuf Bourguignon.
Ook de dessertkaart staat barstensvol klassieke lekkernijen uit de Franse keuken: crêpe Suzette, een clafoutis met een glaasje Boscoli, een crème brûlée… Het leuke aan De Thien Gheboden is dat zelfs de rekening altijd in de smaak valt. Naast de afrekening van de dranken kan je in alle discretie zelf het bedrag voor de maaltijd en de bijhorende restaurantbeleving noteren.
Vanaf 30 oktober kan je op restaurant in De Thien Gheboden aan de Wollemarkt 4. Het restaurant is open van donderdag tot maandag.
https://thiengheboden.be