Kan je gemakkelijk loskoppelen van het werk? En hoe wordt jouw aanwezigheid opgevangen in het bedrijf.
“Toen ik de zaak overnam heb ik beloofd aan mijn vrouw dat ik één dag in de week zou thuis zijn zodat we samen dingen kunnen doen, zoals boodschappen doen of een keertje gewoon niets doen, of wat dan ook. En dat lukt mij heel goed, ik kan mij daar perfect aan houden. Ook op vakantie kan ik wel 14 dagen echt deconnecteren.
De laptop gaat niet mee op verlof en mijn medewerkers vangen het bedrijf goed op. Alles heeft te maken met planning. En ze zijn het al een beetje gewoon want elke vrijdag ben ik er niet en dan moeten ze ook hun plan trekken. Als het dringend én belangrijk is, dan mogen ze me wel bellen. Dat zijn de twee voorwaarden en dat weten ze ook. Als er dan iemand belt van het personeel weet ik dat het belangrijk is en dan pak ik wel op.”
Omschrijf jouw favoriete zomerdag: hoe start die en hoe eindigt die?
“Ik begin mijn dag met een glas lauw water met citroensap, dat is goed voor de spijsvertering blijkbaar. Dan pak ik mijn gsm en zit ik op sociale media of check het nieuws. En granola met fruit en Griekse yoghurt als ontbijt en dan een tasje koffie, dat vind ik geweldig. Geen spectaculaire dingen. Daarna een wandelingetje doen, een kruiswoordraadsel invullen of een boek lezen. Ik fiets ook heel graag.
In de namiddag rook ik vaak een sigaar want ik heb 11 jaar bij Scandinavian Tobacco Group gewerkt en heb daar een passie aan overgehouden. Ik ga niet te veel de drukte opzoeken. Ik vind het bijvoorbeeld ook plezant om gewoon naar de mensen te gapen op een terrasje, alles op mij te laten afkomen en niet te veel na te denken. Ook niet veel plannen want dat moet ik al genoeg doen op mijn werk. De dag eindigt dan met een glaasje wijn of een Belgian Cream van Het Anker, met wat ijs en een sigaar erbij, zalig.”
Waar zou jij een toerist naartoe sturen die in jouw regio iets moois wil ontdekken en welke horecazaken zou je aanraden?
“Toevallig hebben wij gisteren de Plezante Wandeling met Rudi Demets en die heeft mij weer naar plaatsen geleid waarvan ik niet wist dat ze bestonden. Dus er zijn er heel veel. Maar gewoon ‘den Botanique’ bijvoorbeeld, zalige plaats in het centrum van de stad. De vismarkt uiteraard, als je wil ontspannen is dat toch wel dé ‘place to be’. En aan te raden restaurants? Tinelle van Ken Verschueren is een toprestaurant. Maar er zijn er natuurlijk veel, zoals de Foody op de Korenmarkt of Mavue, van Hulya, op de Vijfhoek.”
Op welke vakantiebestemming zou je met plezier een quarantaine van 14 dagen willen uitzitten?
“Dus dan zit ik vast hé? Ik heb met de sigarenfabrikant veel leuke reizen mogen maken. Dan kwamen we in landen met een heel goed klimaat, zoals de Dominicaanse Republiek. Dat was hét van hét, het klimaat was daar zalig. Het is een beetje vochtig, ideaal om sigaren te roken van ’s morgens tot ’s avonds. Culinair was het daar enorm hoogstaand, met prachtige uitzichten en super goede service. Maar enkel in die resorts is het dus perfect om in quarantaine te zitten want daarbuiten is er niet zo veel te doen.”
Wat is de mooiste reis die je gemaakt hebt en van welke bestemming droom je nog?
“Wij zijn al enkele keren naar Istrië geweest in Kroatië. Dat is te doen met de auto en daar zijn veel nieuwe regio’s om te ontdekken. Culinair is het daar heerlijk en de omgeving is prachtig. We zijn een keer naar de Plitvice meren geweest. Dat is on-ge-loof-lijk. Je kan daar oneindig veel foto’s trekken. En van welke bestemming ik nog droom? Mijn neven wonen in Zuid-Afrika en ik ben daar eigenlijk nog nooit geweest. Dus dat is toch iets dat ik ooit nog wil en ga doen.”
Beoefen je zelf een sport? En welke sporter bewonder je?
“Ik ben zelf een fervente fietser en heb nog in een club gezeten. Nu fiets ik iets minder dan vroeger omdat ik meer dan genoeg beweeg in de winkel. Vroeger had ik een bureaujob en had ik meer nood aan beweging. Ik ben ook wel 53 jaar hé, maar ik fiets toch elke dag naar het werk, van Reet naar Mechelen. Als fietser bewonder ik natuurlijk Remco Evenepoel. Dat is ongelooflijk wat die jongen op zijn leeftijd al heeft gepresteerd.”
Met welke ondernemer zou jij eens een business lunch willen doen?
“Iemand waar ik heel veel inspiratie bij haal en die ook commercieel ongelooflijk veel heeft bereikt is Wim Voss, de CEO van 25th Group. Hij ruikt opportuniteiten, dat is ongelooflijk. Het is een enorm positief persoon en hij inspireert me op het gebied van zakendoen. Hij is iemand waar ik wel naar opkijk met wat hij allemaal heeft bereikt en de manier waarop, en zijn ingesteldheid in het leven en in de business.”