Hoe kom jij helemaal tot rust?
“Met de rugzak op vakantie op de meest ongekende plekken. Liefst met wat vrienden erbij. Liefst zoveel mogelijk avonturen tegenkomen die een goed verhaal opleveren voor later. Daarnaast probeer ik elke ochtend voor het werk een rondje te joggen. En voor het VS-verhaal kon je mij geregeld terugvinden in de klimzaal, maar dat staat nu om evidente redenen even op pauze.”
Als je niet naar het geld zou moeten kijken, welke droomauto staat er dan op je oprit?
“Een Mercedes-Benz 200 D. Ik vind dat een super charmante auto. Die vintage vibe spreekt mij wel aan.”
Als je voor één dag zou moeten ruilen met het leven van een BV? Wie zou je dan kiezen?
“De premier, om te weten wat de staatsgeheimen zijn.” (gniffelt)
Waar ga je bewust iets kopen omdat het aanbod ‘Made in Mechelen’ is?
“Dino Retouche Atelier, een kleermaker in Mechelen, kan mij altijd wel bekoren. Ze werken heel snel en leveren steeds piekfijn werk af. Als ik een nieuwe broek wil kopen die mij eigenlijk niet helemaal goed past, dan koop ik die toch, want ik weet gewoon dat ik altijd op Dino kan rekenen om het probleem te laten fiksen. Het is mijn go to tussenstop wanneer ik in mijn vrije tijd de stad in trek.”
Je bent veroordeeld tot de doodstraf. Wat is je laatste maaltijd?
“Het is wellicht een vreselijk cliché antwoord, maar er gaat niets boven frietjes van de frituur. Bij mij moet er ook altijd stoofvleessaus bij zijn, en daarnaast hoort een curryworst speciaal ook steevast bij mijn vaste bestelling. Ik ben nu toevallig voor een week net terug uit New York. Het eerste wat ik eet als ik terug in het land ben, zijn op en top Belgische frietjes, die kan je nergens anders krijgen. Daar kunnen de zogenaamde French fries in Amerika hoegenaamd niet aan tippen!”
Welke dag in je leven zou je nog eens opnieuw willen beleven?
“Het moment dat we te horen kregen dat we 150.000 dollar funding van een Amerikaans investeringfonds hadden opgehaald. Het is nu anderhalve maand geleden, als ik mij goed herinner. Ik was met mijn vrienden op vakantie in Berlijn. Het was super spannend. Mijn medeoprichters en ik hadden een berichtje gekregen in het midden van de nacht: ‘Kunnen jullie ons ASAP bellen?’ stond er te lezen. Maar omdat ik al lag te slapen, las ik die sms pas de ochtend nadien. Door het tijdsverschil met de VS kon ik niet meteen terugbellen, dus dat was wel even balen. Als je dan enkele uren later hoort dat je dat waanzinnige startersbedrag mag ontvangen voor je bedrijf, dan maakt dat allemaal niet meer uit. Ik heb toen vervolgens mijn co-founders ingelicht, en om dat heuglijke nieuws met hen te kunnen delen, dat is gewoonweg onbeschrijflijk. Iedereen was in de telefoon aan het roepen van pure euforie.”
(Lees verder onder de foto)
Wie of wat wordt volgens jou gruwelijk ondergewaardeerd?
“Het hebben van co-founders bij het opstarten van een bedrijf. Even kunnen ventileren en de ups en downs delen is super. Alles wat wij nu meemaken – wij zijn nog super jong – maakt een gigantisch grote indruk op ons. In New York zijn we ook veruit de jongsten, dus iedereen bekijkt ons daar ook van: ‘wat zitten die kleine rakkers hier te doen?’.”
“Deze ervaring moet je kunnen delen met iemand. Alleen zou ik dit nooit kunnen. Martin en Louis zijn de enige twee die beseffen wat het is om hier deel van uit te maken en hoe het voelt om dit ongelooflijke avontuur op onze nog jeugdige leeftijd te mogen beleven. Bovendien is het van cruciaal belang om ook op de mindere momenten iemand rondom jou te hebben waarbij je terecht kan om je hart te luchten.”
Je mag één voorwerp meenemen naar een onbewoond eiland. Welk?
“Een goed boek. Ik lees vooral informatieve boeken, dat gaat echt heel breed. ‘The Hard Thing About Hard Things’ van de Amerikaanse zakenman Ben Horowitz is een boek dat ik zou durven meenemen. Hij is medeoprichter van het durfkapitaalbedrijf Andreessen Horowitz en geeft zijn inzichten in alles wat met ondernemerschap te maken heeft. Dat boek is enorm boeiend en leest als een trein. Een echte aanrader voor beginnende ondernemers zoals mij. Maar ik kan mij evengoed amuseren met een biografisch werk zoals de autobiografie van een topondernemer zoals Elon Musk bijvoorbeeld.”
Met welke ondernemer zou jij eens een business lunch willen doen en wat zou je willen vragen aan deze persoon?
“Ik kan de internationale visie van ondernemer Jurgen Ingels wel appreciëren. Wij zitten nu wel in Amerika, maar we hebben eigenlijk helemaal geen connecties, dus ik zou graag zijn advies krijgen over ondernemen in de VS. En ik zou hem dan ook volgende vraag stellen: ‘Zou je eerst starten in de VS of eerst starten met Europa en waarom?’”
Lees meer Out Of Office-verhalen op de overzichtspagina.