“Ik ben geboren en getogen in Lier en woonde de eerste tien jaar van mijn leven zelfs op de Vismarkt. De voorbije jaren werkte ik onder meer in restaurant Rosario en de brasserieën Zuid-West en Het Moment. Door corona zat ik uiteraard een hele lange tijd werkloos thuis, waardoor het idee groeide om zelf met een horecazaak te beginnen. Dat was ik eerlijk gezegd al langer van plan, maar de pandemie heeft alles wat sneller vooruit doen gaan”, zegt Nihat Öztürk.
“Ik heb mijn tijd genomen om een goede locatie te vinden en die vond ik uiteindelijk hier op de Vismarkt, vlak bij de brug tussen de Grote Markt en de Rechtestraat. ’s Middags vertoeven hier veel leerlingen, de uitgaansbuurt is vlakbij en aan de andere zijde bevindt zich een grote woonwijk. Sinds januari ben ik met de grondige interieurverbouwing bezig en op een branddeur na is alles klaar. Zodra die geplaatst is, kan mijn frituur open. Normaal gezien dus ergens in de loop van volgende week.”
Frituur ’t Bruggeske zal elke dag open zijn: op weekdagen van 11.30 tot 13.30 en van 16.30 tot 1u, in het weekend enkel van 16.30 tot 1u. Met twee elektrische fietsen levert Nihat jouw bestelling ook aan huis of in het bedrijf (gratis in Lier). Bestellen kan telefonisch of via Takeaway.com. Op de menukaart staan de typische producten, maar ook twee studentenmenu’s voor 6,50 en 7,50 euro.
03.289.94.29, www.facebook.com/BruggeskeLier