Na de zogenaamde soft launch in juni is Crisp klaar om Vlaanderen te veroveren. De wapens in de strijd om de consument zijn de lokale producenten met wie ze samenwerken. Bij Crisp bestel je bijvoorbeeld geen industriële broden, maar artisanaal gebakken producten van Mariën Meesterbakker uit Balen.
“We hebben zestien eigen winkels in de provincies Antwerpen en Limburg en leveren aan een vijftiental andere verkooppunten. Wij maken het verschil door te vertrekken van de beste grondstoffen. Daar maken we lekkere dingen mee. We vonden het concept van Crisp ideaal. We hopen samen met hen voort te groeien, ook buiten onze traditionele regio. Ik denk dat dit de toekomst is”, zegt Natasha Mariën van Mariën Meesterbakker.
Eerlijke prijs
Ook Bo De Maesschalck (22) van geitenboerderij ’t Leenhof uit Zele verkoopt haar producten voortaan via Crisp. “Ik vind het supertof dat we op deze manier onze ambachtelijke geitenkaas kunnen verkopen over heel Vlaanderen. We hebben tweehonderd geiten die we dagelijks zelf melken. Ook de kazen maken we volledig zelf binnen ons familiebedrijf. Bovendien krijgen we op deze manier een eerlijke prijs voor onze producten.”
Liesbeth Mertens en haar man Patrick Haesendoncks uit Geel verkopen via Crisp een aantal erkende streekproducten uit hun beenhouwerij. “Het is een unieke mogelijkheid om onze streekproducten over heel Vlaanderen aan de man te brengen.”
Ook een aantal grotere lokale bedrijven zoals Jacques chocolade, IJsboerke en Tierenteyn mosterd bieden hun producten aan via Crisp.
Betere wereld
Crisp is een van oorsprong Nederlands bedrijf dat daar net vier jaar bestaat. Een van de drie oprichters is Tom Peeters (38). “Maar ons assortiment in België komt veelal van lokale producenten van hier. Natuurlijk groeien hier geen bananen of citroenen, maar ook dat bieden we aan omdat we zo compleet mogelijk willen zijn. We mikken op een breed publiek en bieden prijzen in lijn met de bekende supermarkten. Het verschil is dat wij zo veel mogelijk met kwalitatieve lokale producenten en makers werken. Ik ben ervan overtuigd dat er in de voedingsindustrie wel degelijk aan een betere wereld kan gebouwd worden.”
Bovendien is Peeters ervan overtuigd dat dit concept een oplossing is voor gezinnen. “Die hebben het vaak te druk om zelf goede verse boodschappen te doen en willen toch lekkere en verse producten in huis halen. Kwaliteit moet je niet altijd ver gaan zoeken. Ook dichtbij zijn er producenten die weten waar ze mee bezig zijn en die dagelijks met passie werken om de best mogelijke kwaliteit te leveren.”
Crisp levert vanuit het magazijn in Klein-Mechelen in Bornem over heel Vlaanderen. Crisp neemt ook de hele logistieke keten volledig in eigen handen. Wie ’s avonds voor 22u bestelt, heeft ’s de volgende dag ’s avonds zijn bestelling in huis. Winkelen bij Crisp doe je via een app.
Avoca-doos
Een van de nadelen van een online supermarkt is dat je de producten die je koopt niet kunt zien of voelen. Hoe weet je dan dat bijvoorbeeld een avocado rijp is? Daar heeft Crisp iets op gevonden: de avoca-doos is een soort eierdoosje waarin drie avocado’s zitten die gerangschikt zijn volgens rijpheid. De eerste kun je meteen eten, de anderen een dag of twee dagen later.