Samen tafelen draait volgens Charles Leclef om meer dan een gedeelde maaltijd. “Door tijd te maken voor elkaar kunnen we genieten van wat er echt toe doet in het leven. Bij de Thien Gheboden willen we je zorgeloos laten genieten van een complete restaurantbeleving in een aangenaam kader.”
Het klinkt misschien als een evidentie, maar in België geeft 1 op de 5 gezinnen aan dat ze moeilijk rondkomen, tijdelijk of voor langere duur. Door allerlei omstandigheden is het niet altijd evident om zorgeloos te kunnen genieten op restaurant. “Bij de Thien Gheboden hebben we het volste vertrouwen in onze klanten. Zij kunnen het beste inschatten wat ze voor hun restaurantbezoek kunnen betalen. Op onze kaart zal je dus geen prijzen vinden. Wat je wel kan terugvinden op de kaart is een mooie selectie van heerlijke klassiekers uit de Franse keuken. En ook naast de menukaart vind je hier alles wat je gewoon bent van een restaurant.”
Naast de afrekening van de dranken kan je in alle discretie op de rekening zelf het bedrag voor de maaltijd en de bijhorende restaurantbeleving noteren. “Wij geloven in een haalbaar evenwicht tussen de bijdragen van onze klanten. Het betaal-wat-je-kan-systeem bestaat al langer in landen als Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Oostenrijk en Australië. Waarom zou het dan niet haalbaar zijn in een stad op mensenmaat zoals Mechelen?”
Vanaf oktober kan je op restaurant in De Thien Gheboden aan de Wollemarkt. Het restaurant zal open zijn van donderdag tot maandag. Uitbaatster wordt Karen Hallemans (47). Al zeven jaar was zij binnen de brouwerij verantwoordelijk voor de horeca-activiteiten. Ook in oktober opent de brouwerij ook nog Maneblusser City in het nieuwe winkelpark Malinas en in november gaan ook de deuren open van de microbrouwerij Batteliek in de voormalige kerk van Battel.