MECHELEN – Zes Mechelse restaurateurs serveren op 12 januari een combinatie van wijn en gerecht tijdens de WijnSpijs Wandeling.
De deelnemende restaurants zijn Chili beans op de Korenmarkt (classy & cool), De Fortuyne in de Befferstraat (bijzonder Bourgondisch), De Vleeshalle in de Huidevettersstraat (hip & happening), Puro in de Guldenstraat (klassiek & verfijnd), Tinèlle in de Goswin de Stassartstraat (classy & cool) en Wine & Cheese bar The Cellar aan het Sint-Romboutskerkhof (classy & cool).
WijnSpijs Wandelaars die zich op voorhand inschrijven, kunnen op 12 januari tussen 12 en 17 uur op eigen gelegenheid met een behulp van app een persoonlijke route door de stad volgen. Bij elk restaurant staat een mooie wijn en een bijpassend gerecht voor hen klaar.
Nikita Van Beersel van De Fortuyne: “Helaas mogen we op voorhand niets prijsgeven van de gerechten die we serveren. Dit moet een leuke verrassing blijven voor de deelnemers.”
De Nederlandse organisatoren promoten hun culinaire wandeling met een ode aan Mechelen, ‘de ideale stad voor de echte Bourgondiër’.
“Streekproducten worden hier vakkundig ge(s)maakt, ambachtelijke kunstenaars zetten een eeuwenlange traditie verder en Museum Hof van Busleyden dompelt je onder in het rijke verleden van misschien wel de leukste stad van heel Vlaanderen. Kom gezellig eten en drinken op een plek die stads en dorps tegelijk voelt.” Meer info op wijnspijs.nl.