Brasserie 't Park. Foto: bar Brasserie 't Park. Foto: bar

Na tien jaar leegstand opent Robbie horecazaak aan sporthal van Schelle

Na ruim een jaar van leegstand kan je in Schelle weer verpozen aan de rand van het gemeentelijk park en de sporthal. Robbie Vervoort, die al 25 jaar horecaervaring op de teller heeft staan, heeft er de horecazaak herdoopt tot Brasserie ’t Park.

“Iets drinken en eten in een ‘no nonsense’ sfeer, dat is wat ik voor sta”, zegt zaakvoerder Robbie Vervoort. “Ik hou van de familiale sfeer en het contact met de klanten en dat is wat ik hier ook in Schelle wil verwezenlijken. De dorpssfeer die hier nog heerst, sprak mij aan en ik hoop daar mijn steentje aan bij te dragen.”

Lees ook: Drie Schelse ondernemers zetten samen (lokale) jobdag op: “Op deze manier kan er veel directer, persoonlijk en gerichter worden gezocht.”“De kaart houden we daarom ook bewust eenvoudig, denk aan stoofvlees, steaks, ribbetjes en enkele visgerechten, met daarbij nog wat snacks. Eens dat het team goed is ingewerkt – want we hebben een volledig nieuwe ploeg – is het ook de bedoeling met suggesties te werken. Een beetje geïnspireerd door de vraag ‘Wat zou de bomma eten?’. Misschien wel kikkerbillen. In de meeste tavernes is dat gerecht van de kaart verdwenen, terwijl het heel lang populair was. Die ‘verdwenen klassiekers’ wil ik hier weer op tafel toveren. Eenvoudige, maar leuke dingen met een eigen insteek. Een beetje met een hoek af, net zoals ik dat ben.”

 

Brasserie 't Park. Foto: bar
Brasserie ’t Park. Foto: bar

Zingende ober

Die missie, de familiale sfeer ‘met een hoek af’ in ’t Park doen (her)leven, zet de zaakvoerder kracht bij met een bijzondere actie tijdens de zomermaanden. “Op maandag, wanneer vele zaken gesloten zijn, is in juli en augustus vanaf 18u ‘De Zingende Ober’ van de partij om een en ander op te luisteren”, geeft Robbie mee.

In het najaar staat ook nog een hele metamorfose gepland. “Het is allemaal heel snel gegaan. Daarom hebben we ons in eerste instantie vooral gefocust op het terras om de mensen deze zomer toch al van dienst te kunnen zijn. Vanaf september geven we de binnenruimte een grondige make-over.”

“Deze locatie aan de rand van het park heeft alvast heel wat troeven. Er is, binnen en buiten, ruimte om iets te eten, of gewoon iets te drinken. Daarnaast is er ook nog een ruimte voor feestjes of om in te schakelen bij grote drukte. Ook de verenigingen die van de sporthal gebruikmaken, of andere lokale clubs, mogen altijd komen aankloppen. Ik heb gehoord dat dat in het verleden wel eens is mank gelopen, maar zij zijn zeker welkom. Ik ben altijd bereid om een samenwerking op te zetten.”