Multiplicom N.V. uit Niel heeft zijn MASTR Facility onthuld die bedoeld is om de implementatie van massaal parallelle sequencing (MPS) bij zijn klanten (laboratoria in de klinische genetica en pathologie) te versoepelen.
De MASTR Facility zal laboratoria in staat stellen om op een snellere en goedkopere manier de mogelijkheden van gepersonaliseerde geneeskunde te benutten voor betere patiëntresultaten. Met zijn MASTR Facility en het huidige en toekomstige portfolio van innovatieve testkits is Multiplicom gewapend voor toonaangevende groei.
Moleculaire diagnostiek brengt een revolutie teweeg in de gezondheidszorg. De vraag van patiënten en artsen naar genetische informatie neemt exponentieel toe naarmate het verband tussen de genetische samenstelling van een persoon en gezondheid en ziekte duidelijker wordt. Zij kunnen deze informatie gebruiken om ziektes beter vast te stellen en te monitoren en om de respons op een behandeling te voorspellen.
Diagnostische laboratoria proberen bij te blijven met de genomische revolutie en de snelle ontwikkeling van sequencingtechnologieën, die veel interessante mogelijkheden maar ook veel uitdagingen bieden. De MASTR Facility zal de klanten van Multiplicom ondersteunen bij het omgaan met niet-invasieve prenatale testen, screening op aanleg voor kanker, tumoranalyse en het opsporen van genetische aanleg voor bv. hart- en vaatziekten.
“Wij bieden ondersteuning voor alle commerciële testen van Multiplicom door middel van opleiding, het uitvoeren van de (initiële) testen en data-analyse, zodat onze klanten de eerste opstartkosten kunnen verminderen en de toevoeging van MPS aan hun aanbod versnellen”, verklaart Peter Verhasselt van VP Reference Lab dat de MASTR Facility omvat.
“Dankzij het gecombineerde aanbod van innovatieve diagnostische kits en de werkelijke uitvoering van deze tests kunnen onze laboratoriumklanten beter tegemoetkomen aan de behoeften van artsen en hun patiënten”, aldus Verhasselt.
Multiplicom ontwikkelt, produceert en commercialiseert moleculair diagnostische testen in kitvorm die gepersonaliseerde geneeskunde mogelijk maken. Het bedrijf werd in 2011 opgericht als spin-off van de Universiteit Antwerpen en VIB.