Een typische ontbijtzaak bestond volgens Nadja en Lani nog niet in het Aartselaarse dorpscentrum. Reden waarom ze hier afgelopen week de deur van hun Bar Vela openden. “Uiteraard kan je elders ook wel ontbijten”, zegt Nadja. “Maar niet zoals wij, vijf dagen op zeven en dat vanaf 9 uur in de voormiddag. Op vrijdag ben je tijdens de markt trouwens al vanaf 8 uur welkom.”
Nadja is met deze zaak niet aan haar proefstuk toe. Ze hield al samen met haar vriend het restaurant Papaver aan de Prins Boudewijnlaan in Kontich open. Dat bleef zo tot ze van een overnemer een bod kreeg dat ze niet kon weigeren. Vlug kreeg ze het idee om opnieuw in de horeca te stappen.
“Maar dan samen met mijn dochter”, vult ze meteen aan. “Via een vriendin hoorde ik dat in Aartselaar het voormalige kantoorgebouw van Argenta leeg stond. In september gingen we zelf met een grote verbouwing van het interieur van start. Het was een hele klus.”
Spaanse naam
Als naam voor hun ontbijt- en lunchzaak kozen ze Bar Vela. “Vela is Spaans voor kaars”, zegt Nadja. “We vinden het mooi klinken en het verwijst tegelijk ook een beetje naar onze familienaam Caers. Maar toch is het niet die naam maar de kwaliteit van onze zaak die ervoor moet zorgen dat dit een succes wordt. Daarom mikken we op versheid van onze producten en een aanvaardbare prijs voor alles wat op onze menukaart staat.”
De keuken van Bar Vela is van woensdag tot zondag tot 15 uur open. Naast ontbijten en lunchen kan je er ook gewoon terecht voor een heerlijke koffie of iets fris . “En voor wie het wenst, houden we ook rekening met de halalnorm”, zeggen moeder en dochter.