Nuhi Zaakvoerder Moad Bouzakoura in zijn nieuwe lunchbar Nuhi. — © Leen Van de Sande

Moad ruilt schoonmaakbedrijf in voor nieuwe lunchbar Nuhi in hartje Mechelen

In de Borzestraat in het centrum van Mechelen opende recent lunchbar Nuhi de deuren. Je kan er terecht voor allerhande broodjes, maar ook voor een bakje koffie of een verse tiramisu. Voor Moad Bouzakoura is het zijn eerste horecazaak. “Binnenkort kunnen de mensen hier ook zitten, dan wordt het nog gezelliger”, zegt hij.

In de Borzestraat, één van de verbindingsstraten tussen de Bruul en de IJzerenleen in Mechelen, kan je sinds kort terecht bij Nuhi. De lunchbar is gevestigd in een voormalige kledingwinkel en wil Mechelaars de kans geven om iedere dag vers te lunchen. “Want alles wordt dagvers geleverd. We hebben nauwelijks een stock”, vertelt zaakvoerder Moad Bouzakoura, die zijn eigen schoonmaakbedrijf inruilde voor de horecazaak.

“Ik heb drie jonge kindjes en de combinatie met het schoonmaakbedrijf werd te lastig”, vertelt de 32-jarige ondernemer. “Een lunchbar leek me de ideale oplossing. Het is altijd een droom geweest om iets te beginnen in de horeca. Zo heb ik eerder al gewerkt in restaurants en pizzeria’s. En het geeft me de kans om mijn kinderen ’s morgens naar school te brengen en hen ’s avonds ook weer op te halen. Op lange termijn is dit beter voor mijn gezin.”

Voorlopig is het enkel take-away, maar binnenkort kan je bij Nuhi ook ter plaatse iets eten. — © Leen Van de Sande

Bij Nuhi kan je terecht voor verschillende specialiteiten, zoals carpaccio en pastrami, maar ook broodjes burrami en mexicano. “Uiteraard kan je bij ons ook binnenspringen voor een lekker kopje thee of koffie”, zegt Bouzakoura. “En we hebben tiramisu van The Place. Die wordt iedere dag vers gemaakt. We hebben voorts een vegetarisch aanbod en breiden binnenkort ook uit met een vegan assortiment.”

De kaart krijgt namelijk een update van zodra je in de zaak kan zitten. “We wachten nog op de juiste vergunningen, maar die komen er binnenkort aan. Dan wordt Nuhi nog gezelliger en kunnen klanten nog beter genieten van onze specialiteiten”, zegt de ondernemer. “Tot dan bieden we alleen take-away aan. Maar ook dat valt al erg in de smaak. Ik kreeg al heel wat positieve berichten en heb zelfs al enkele vaste klanten.”

Sterke madam

In de zaak was voorheen Takchita A la Maya gevestigd, een jurkenwinkel. “We hebben gelukkig niet heel veel moeten verbouwen”, zegt Bouzakoura. “We hebben de muren wel geverfd, want de knalroze muren pasten niet echt bij ons concept. Daarnaast hebben we ook wat kleinere ingrepen gedaan en een toog geplaatst. Bij dat alles krijg ik heel veel steun van mijn vrouw. Zij is de sterke madam achter de schermen en zorgt er mee voor dat alles goed loopt.”

Nuhi
Moad runt de zaak samen met zijn vrouw. — © Leen Van de Sande

Kwaliteit

Over de locatie in de Borzestraat was Bouzakoura eerst niet helemaal overtuigd. Het is namelijk niet de meest aangename winkelstraat van Mechelen. “Ik geef toe dat ik in het begin getwijfeld heb”, zegt hij. “Maar uiteindelijk is er nog best veel passage in de straat. Ik ben er ook van overtuigd dat wanneer je kwaliteit levert, de mensen uiteindelijk de weg wel zullen vinden. Ik geloof in Mechelen en ben blij dat ik hier nu mijn eerste horecazaak kan starten.”

Lunchbar Nuhi, die vernoemd werd naar Bouzakoura’s zoontje Noeh, is sinds kort geopend in de Borzestraat 38 in het centrum van Mechelen. Je kan er terecht van maandag tot en met zaterdag van 10 tot 16 uur. Op zon- en feestdagen is de lunchbar gesloten.