Een bos van zo’n 6.000 bomen, ter grootte van tien tennisvelden, is de oplossing voor Goodman om op een klein oppervlak veel biodiversiteit te realiseren op zijn logistieke site in Puurs.
“Meer zuurstof, het ecosysteem herstellen, meer vogels en andere dieren, waterbeheer… er zijn ontzettend veel goede redenen om meer bossen aan te planten. Maar er is niet altijd veel ruimte voor. Naar het voorbeeld van stadsbossen is een bos op een logistieke site echter perfect haalbaar. Het zal een positieve impact hebben op ieders geestelijke en fysieke gezondheid en dus ook voor de medewerkers van onze klanten”, zegt Lien Standaert, country manager bij Goodman.
Japanse Miyawaki-methode
Om een snel en goed resultaat te hebben, kiest Goodman voor de Miyawaki-methode. Met deze Japanse boomplantmethode groeit een stadsbos in vergelijking met een conventionele aanplant immers 10 keer zo snel. Het bos is ook 30 keer dichter begroeid, 20 keer meer biodivers en 100% biologisch.
Puurs-Sint-Amands blij met steun bedrijfsleven
Burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) van Puurs-Sint-Amands mocht de eerste boom planten. “Puurs-Sint-Amands geeft om het klimaat. Het zijn grote uitdagingen waar we voor staan en als gemeente is het dan ook belangrijk om hierin een voorbeeldfunctie te vervullen. Ook wat boomaanplantingen betreft. We tekenden het Europese burgemeestersconvenant waarin het lokaal bestuur Puurs-Sint-Amands zich engageert om tegen 2030 de CO² uitstoot te verlagen. Ik ben blij dat ook de bedrijfswereld zijn steentje bijdraagt en ik kan dit minibos met 6.000 extra bomen alleen maar toejuichen. Ik hoop dat dit een voorbeeld kan zijn voor andere bedrijven. Elke boom telt in de strijd tegen de klimaatopwarming.”