“Ik vond het jammer dat dit mooie pand al zolang leegstond. Vroeger was hier restaurant De Schalk gevestigd, maar sinds die zaak gesloten is, werd het niet meer gebruikt. Het is hier een ideale locatie voor een horecazaak. We zitten vlak bij de op- en afrit van de A12, aan de overkant van het Fort van Breendonk en vlak bij het centrum van Willebroek. Ik dacht: ‘als niemand het doet, dan doe ik het wel’”, zegt Yves Goossens.
Goossens noemt l’Amuse een nieuwe uitdaging. De zaak geeft hem dan ook een nieuw elan. Na 7,5 jaar Choc-eau-Latté wou hij een bijkomend hoofdstuk schrijven in zijn horecaverhaal. L’Amuse is een brasserie met leuke en betaalbare gerechten op de kaart. “Alles is huisgemaakt met verse producten. Tegelijkertijd wil ik mijn menu betaalbaar houden. We verwelkomen hier iedereen. We serveren vooral gerechten uit de Europese keuken. Denk aan zeebaars met venkel of steak tartare van Holsteiner-vlees. Onze specialiteiten zijn paling in ’t groen, gebakken paling en steak Robespierre. Dat laatste vind je zelden op de kaart van een brasserie. Onze doelstelling is dat iedereen hier buiten gaat met een goed gevoel.”
Bij l’Amuse is er plaats voor zeventig personen, maar er is ook nog een extra zaaltje waar nog eens veertig tot vijftig mensen kunnen zitten. En op het grote zonneterras vinden maar liefst tachtig mensen een zitje. De zaak opende haar deuren op 2 juni. “We deden dat zonder veel publiciteit te maken”, zegt Yves Goossens. “Zo konden we rustig aan op gang komen. Het is wel een uitdaging om voldoende personeel te vinden. Elke dag proberen we te rekruteren. We nemen zelfs mensen zonder ervaring maar met veel goesting aan en geven hen zelf een opleiding. Onze andere zaak, Choc-eau-Latté, blijft ook gewoon open zoals voordien.”
l’Amuse is van maandag tot woensdag open tot 18u. Op donderdag, vrijdag en zaterdag tot 22u. Op zondag is de zaak gesloten.