MECHELEN – Nu donderdag openen Burhan Demir en Dilara Demir, de gekende eigenaars van restaurant Merad vlakbij het station, een nieuwe zaak op de Vismarkt. Het wordt een combinatie van café, bar en restaurant.
De nieuwe zaak komt in het vroegere pand van Café Den Akker. De zaak was de voorbije jaren gesloten voor een grondige renovatie. Het was al een tijdje geweten dat Merad er zijn intrek zou nemen. Nu donderdag gaan de deuren voor het eerst open.
Een pitazaak kan je het nieuwe restaurant niet noemen. Er staan een heleboel nieuwe gerechten op de kaart die niets met pita of shoarma te maken hebben – al blijven die natuurlijk wel behouden. Klanten vinden op de kaart ook pizza’s en pasta’s en vlees- en visgerechten. Nieuw is cökterme kebab. Dat is een typisch Turks gerecht dat je hier maar zelden op een kaart vindt.
Merad neemt voor de nieuwe zaak een chef-kok uit Turkije in dienst. Merad zal alle dagen open zijn vanaf 9 uur. Zoals dat ook bij de vorige zaak in de stationsbuurt het geval is blijft Merad tot ’s nachts open. Tijdens de week tot 2 of 3 uur, en in het weekend zelfs tot 4 uur.
Van zodra het weer het toelaat komen er ook twee terrassen. Eentje aan de achterkant van de zaak, vlakbij de Dijle, en een ander op de Vismarkt zelf.