Roluflex Foto: Roluflex.

Mechelse webwinkel Roluflex brengt rolluiken en zonweringen op zonne-energie aan de man

MECHELEN - Mechelaar Grégory H. (25) begon in februari 2021 te werken als vertegenwoordiger bij de firma Soprofen, een Belgische fabrikant-ontwikkelaar van zonwering. Zijn job prikkelde naar verloop van tijd de interesse in zonwering. Hij geraakte zo geboeid dat na vijf maanden het idee borrelde om buiten zijn uren zelf een webwinkel te ontwikkelen. Nadat hij Soprofen verliet voor een andere opportuniteit, richtte hij samen met zijn goede vrienden Robbe Keersmaekers (24) en Jonas Van der Waals (25) Roluflex op, waar particulieren terecht kunnen voor rolluiken en zonweringen op zonne-energie.

Grégory is de mosterd voor het concept bij onze noorderburen gaan halen. “Door mijn job vertoefde ik veel in Nederland. En daar zag ik dat ze vaak met zulke webshops, die online zonweringen verkopen op zonne-energie, werken en dat die bovendien goed draaiden en daarom dacht ik: ‘waarom het zelf niet eens proberen?’ En dan is de bal snel aan het rollen gegaan”, begint Grégory.

De ondernemer in hem deed Grégory niet lang twijfelen en hij nam dan ook meteen de touwtjes in handen. “Ik heb kort daarna contact opgenomen met mijn werkgever. Soprofen wist ook zeer goed dat een webshop goed kan draaien en was enthousiast over het idee, dus heb ik een samenwerking voorgesteld. Zij gingen vlot mee in mijn verhaal. En ik heb dan vrij snel met mijn twee medevennoten Roluflex opgestart”, zegt hij. “Robbe fungeert als financiële man, en Jonas als hoofd marketing en planning. Samen vormen we een ambitieus en complementair team.”

Rolluiken en screens

Via de webwinkel brengen de jonge wolven rolluiken en screens aan de man. Het verschil tussen beide zaken? “Screens hebben een iets luxueuzere uitstraling. We bieden doeken aan in verschillende gradaties van lichtdoorlatendheid en daarnaast kunnen mensen een kleur kiezen naargelang de sfeer die ze in huis willen creëren. De rolluiken daarentegen zorgen voor net iets meer veiligheid omdat ze wat steviger gebouwd zijn. Ze zijn tevens voorzien van speciale inbraakwerende technologie”, legt Grégory uit.

 

“Die plaatsen we dan op ramen, terrasoverkappingen en veranda’s”, gaat hij verder. “Wanneer iemand geïnteresseerd is in een rolluik of screen op zonne-energie kan hij of zij een gratis offerte aanvragen via onze website, daarvoor hebben we de maten van de ramen nodig.”

“Aan de hand van een document op onze site geven we precieze instructies om de maten zo accuraat mogelijk te meten. Dan krijgt die persoon een vrijblijvende offerte en wachten we af. Indien de klant akkoord gaat met de eerste offerte komen we nadien zelf de maten dubbelchecken om zeker te zijn dat de maten 100% correct zijn en krijgt de klant de kans om aan de hand van stalen de laatste keuzes maken zoals kleur. Nadien volgt de bestelling en de plaatsing die we onderling afspreken met de klant.”

 

Zonne-energie

Het feit dat de rolluiken en screens volledig op zonne-energie gebaseerd zijn, houdt een boel voordelen in. “Je moet om te beginnen al niet beginnen boren of aan de bekabeling prutsen waardoor we bij de montage geen eventuele beschadigingen maken. Daarenboven treedt er geen isolatieverlies op, wat bij boren wel het geval is. Verder is het ook een erg brandveilige optie, want bij een brand is het de stroom die als eerste uitvalt. En dat maakt het voor veel toekomstige klanten net zo aantrekkelijk”, zegt Grégory.

Een niet te onderschatten factor is de milieuvriendelijkheid van de installaties. “Steeds meer mensen willen hun steentje bijdragen aan het klimaat. Al die zaken maken toch dat werken met zonne-energie echt wel toekomst is in deze sector”, voegt Grégory toe.

Het Mechelse trio is nog maar net uit de startblokken geschoten of de eerste bestelling loopt al binnen. “Vorige week hebben we onze eerste opmeting gedaan en tot hier toe verloopt alles heel vlot. Hopelijk wordt het de komende weken nog wat drukker, he!”, zegt Grégory enthousiast.