20191109_141438_edited (2)

Mechelse cake met Mechelse rum

MECHELEN – Twee Mechelse starters hebben een samenwerking opgezet en een nieuwe Mechelse lekkernij gecreëerd: een fruitcake van de online bakkerij Farini Bakery gedrenkt in Carumbola fruitrum, een idee van de Mechelse Ingrid Sluis en haar businesspartner.

Zowel Farini Bakery van Hilde Decock als Carumbola gingen ruim een jaar geleden van start en focussen allebei op ambachtelijke producten. “We kenden elkaar als collega’s, en de passie voor natuurlijke producten, ambachtelijke productie en creativiteit heeft ons samengebracht”, zegt Ingrid Sluis van Carumbola.

Dat leidde tot een nieuwe telg in het Carumbola fruitrumgamma: een rum infused fruitcake vol vruchten.

“Het zijn niet zomaar vruchten, maar een aparte combinatie van sultana’s, krenten, dadels, gekonfijte gember en appelsien die gedrenkt werden in Carumbola Exotic. De combinatie geeft deze vochtige rum infused fruitcake een heel bijzondere smaak, en hij kan vrij lang bewaard worden.”

Carumbola broedt nog op nieuwe aanvullingen van het fruitrumgamma.

Carumbola fruitrum cake by Farini is het tweede product na de Carumbola rum-tonic cocktail sorbet die we eerder lanceerden met IJssalon Brasserie Bas in Boortmeerbeek. De cake is zowel via Farini als via Carumbola te bestellen. We hebben hem ook bij op kerstmarkten en hij kan mee worden verpakt in onze geschenkmanden.”