De Mechelse horecaondernemer Koert Foubert van Maroon en chef Jan Meulenijzer zijn al meer dan dertig jaar vrienden. “We wilden ook al lang samen iets doen”, zeggen ze. “Eerst dachten we aan een visrestaurant op de Vismarkt, waar nu Emiel gevestigd is, maar dat ging uiteindelijk niet door. Uiteindelijk stootten we op het kasteel waar vroeger Baron van Zon en later Bistrot Achilles een plek hadden. Dat kasteel stond op dat moment te huur. Het is de ideale plek om een nieuw restaurant te beginnen.”
In restaurant Baron, zoals de nieuwe zaak zal heten, zullen Koert en Jan zich richten op de Frans-Belgische keuken. “We willen daarbij vooral met seizoensgebonden producten werken. De voorbije jaren zijn er in Mechelen heel wat leuke en kwalitatieve horecazaken en restaurants bijgekomen die meteen hun stempel gedrukt hebben. Mechelen zit op culinair vlak echt in de lift. Daar willen we met Baron ons steentje aan bijdragen. We zijn dan ook blij dat het project steeds meer vorm krijgt en dat we binnenkort kunnen openen.”
In het nieuwe restaurant is plaats voor een kleine vijftig gasten. “We mikken onder meer op zakenmensen, want het pand is uitstekend gelegen. De opritten van Mechelen-Zuid en Mechelen-Noord zijn vlakbij en er is voldoende parking. Dat is enorm belangrijk. Vooraleer we kunnen openen, moesten er wel nog wat verbouwingswerken gebeuren. De zaal kreeg een opfrisbeurt en een nieuwe aankleding en de keuken werd zelfs volledig vernieuwd. Daarnaast beschikken we over een zaal op de bovenverdieping waar we op termijn feestjes of seminaries kunnen laten plaatsvinden. De prachtige groene omgeving maakt het helemaal af, zeker vanop het terras.”
Restaurant Baron opent op Valentijnsdag, 14 februari, officieel de deuren. “We willen niet overhaast tewerkgaan en gunnen onszelf nog even de tijd om alles tot in de puntjes af te werken”, klinkt het bij Koert en Jan. “Maar vanaf Valentijn is iedereen welkom. Een plekje reserveren, kan binnen enkele dagen.”