Martin’s Patershof op 15 in top coolste hotels

Best of Home Suite in Martin's Patershof. Foto Martin's Patershof
Best of Home Suite in Martin’s Patershof.
Foto Martin’s Patershof

Het kerkhotel Martin’s Patershof in Mechelen krijgt nog maar eens internationale erkenning. In de top 25 van coolste hotels ter wereld van de populaire website BoredPanda staat het hotel op 15. Het staat daar in goed gezelschap. De top 3 van de rangschikking bestaat uit een hotel met glazen iglo’s in een Fins sneeuwlandschap, een Balinees hotel met een glazen vloer waardoor je vissen ziet zwemmen onder je hotelkamer en een drijvend hotel in Zanzibar, dat nog een stap verder gaat met onderwaterkamers.

Martin’s Patershof bevindt zich in de Karmelietenstraat in Mechelen en is ondergebracht in de voormalige kerk van de minderbroeders. Ze werd gebouwd op het einde van de achttiende eeuw in neogotische stijl, naar een ontwerp van de Antwerpse architect Paul Stoop. In 1999 werd de kerk ontwijd. Zeven jaar later kreeg Martin’s Hotels Groep een bouwvergunning om de kerk om te bouwen tot viersterrenhotel. Het hotel opende zijn deuren in juni 2009 en heeft unieke kamers, met als topper de suite op de foto. Het hotel mikt niet enkel op toeristen maar ook op zakenlui. Het heeft de nodige infrastructuur voor vergaderingen, seminaries en recepties.

Martin’s kerkhotel is een echt Mechels project. “Het hotel werd ontwikkeld door projectontwikkelaar Investpro, en de werken werden uitgevoerd door de aannemer Ibo, beide firma’s uit Heffen”, zegt Erwin Close van Investpro. “Al het materiaal is binnengebracht door de twee toegangsdeuren van de kerk die amper 1,40 meter breed zijn. Het totale project, met de verbouwing van het klooster en de zes verdiepingen in de kerk zelf, is gerealiseerd in amper 15 maanden.”

Manager Stijn Beschuyt is uiteraard in de wolken met de vermelding op BoredPanda. “Betere reclame kan je natuurlijk niet krijgen. Dit is echt fantastisch, ook voor Mechelen als bestemming overigens”, zegt de hotelmanager. Het artikel op BoredPanda is de afgelopen dagen al door 318.000 mensen gelezen en kreeg op Facebook 31.000 likes mee.