SINT-KATELIJNE-WAVER – De Midzeelhoeve heeft vanaf 1 mei een nieuwe eigenaar/uitbater: Manuel Van Bocxlaer. Mario De Middelaer en Christine De Backer hebben de zaak aan hem verkocht. Zelf starten ze met cateringbedrijf FOOD2U, werken ze in een horecazaak in Sint-Niklaas en plannen ze de opening van een restaurant in Spanje.
“Op 27 april om 19 uur sluiten wij voor het laatst de deuren van de Midzeelhoeve. Op 1 mei opent de nieuwe uitbater de deuren. De Midzeelhoeve zal dus niet lang dicht zijn”, zegt Mario De Middelaer.
Nieuwe uitbater Manuel Van Bocxlaer, die ervaring opdeed in de Antwerpse horeca, draait momenteel tijdens het weekend al mee in de keuken om de gerechten in de vingers te krijgen, want met uitzondering van de pasta’s zal de kaart quasi ongewijzigd blijven.
Catering
Mario en Christine waren dag op dag zeven jaar de drijvende krachten achter de Midzeelhoeve, en ze kregen tal van awards voor hun inzet en hun aanbod. Nu beginnen ze aan een nieuw hoofdstuk, en ze gaan het zeker niet kalmer aan doen. “We gaan van start met het cateringbedrijf FOOD2U, waarmee we bij mensen thuis gaan koken. Dat wordt onze weekendactiviteit. Op werkdagen gaan we aan de slag bij restaurant/koffiebar Pedro’s in het Waasland Shopping Center, waar we nu al een paar dagen per week werken.”
Spanje
Maar ze werken ook aan de realisatie van een droom: een zaak openen in Spanje. “Dat willen we heel goed voorbereiden. Onze zaak is nu verkocht, ons huis wordt verkocht en onze kinderen zijn normaal gezien allebei afgestudeerd in juni. Als zij gesetteld zijn, kunnen we aan het Spaanse verhaal beginnen. In mei gaan we een maand op prospectie in Spanje om een goede locatie te vinden voor een kleinschalig restaurant met zo’n 25 couverts waar we een tiental gerechtjes aanbieden die met vuur en rook te maken hebben: tapas van de barbecue en de rookkast e.d.”
Ze waren eerst van plan het in Catalonië te gaan zoeken, maar ze gaan nu ook eens rondkijken in het zuiden, in de buurt van Malaga en Murcia. “Binnen één à twee jaar zouden we daar dan willen openen. Maar we overhaasten niets. Liever een jaar langer voorbereiden dan hals over kop in een onbezonnen avontuur te stappen.”