Bakkerij Bizarr en Madame Tartelette, dat zijn de familiezaken van de familie Nelissen. Peter is de bakker van Bizarr, zoon Axel is patissier. De zussen Liz en Flore runnen Madame Tartelette, waar je kan ontbijten, lunchen, taartjes kan eten en iets komen drinken. En mama Pascale pendelt tussen de twee zaken, die tot voor kort samen in het pand in de J.E. Claeslaan huisden.
“Maar zowel de bakkerij als Madame Tartelette botsten steeds meer op de limieten van het gebouw. De machinerie van de bakkerij was verouderd en de winkelruimte was te klein om het ruimere aanbod nog goed te kunnen tonen. In Madame Tartelette werd de keuken dan weer veel te klein, omdat we alles zelf vers maken. We misten ook een goed terras. Daarom hebben we beslist om te investeren”, zegt Liz Nelissen (31).
Concreet zal het huidige gebouw helemaal gerenoveerd worden én komt er een extra nieuwbouw naast. “De funderingen zijn klaar, nu wordt er gemetseld. Madame Tartelette zal van de eerste verdieping verhuizen naar de benedenverdieping van de nieuwbouw, met een gemeenschappelijke ingang met de bakkerij. Achteraan de nieuwbouw komt een tuin en een terras. Tussen de winkel en de bakkerij komt een glazen wand, zodat de klanten de bakkers bezig kunnen zien. Op de bovenverdieping komen appartementen”, klinkt het.
Ruime keuken
In afwachting van de voltooiing, die verwacht wordt dit najaar, wordt er een en ander herschikt. De winkel zal in een latere fase van de verbouwingen tijdelijk verhuizen naar het bijgebouw achter Bizarr, waar nu de patisserie gemaakt wordt. Madame Tartelette is sinds deze week dan weer verhuisd naar de Breugelhoeve. “De zaak was hier sinds een paar maanden stopgezet, daarom was er ruimte voor een pop-up. Hier hebben we een ruime keuken en een terras en tuin, ideaal dus om tot in het najaar de mensen te ontvangen”, zegt Liz.
Het was de eerste dagen al heel druk. “Ik merk zelfs dat we ook veel nieuwe klanten ontvangen op deze plek. Dat hier veel wandelaars en fietsers passeren, heeft daar waarschijnlijk mee te maken. De mensen zijn hier welkom voor ontbijt of lunch, om een taartje te komen eten of om gewoon iets te drinken. Op onze kaart staan heel veel gerechten die een link met brood of deeg hebben, zoals verse huisgemaakte pasta, frikadellen gemaakt met ons broodkruim, huisbereide quiches, onze desembaguettes en huisgemaakte videe met onze eigen koekjes”, geeft Liz enkele voorbeelden.