SINT-KATELIJNE-WAVER – Restaurant L’Olivier bestaat tien jaar en dat willen uitbaters Frederic Duez en Veerle Teughels niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Een benefietdiner op 7 oktober is de voorbode van nog meer speciale acties.
Hard werken, blijven vernieuwen en elke dag bijleren: dat zijn volgens Frederic Duez en Veerle Teughels het succesrecept voor hun geesteskind L’Olivier. Al sinds de start in 2008 proberen ze te werken met seizoensgebonden producten en kruiden uit de eigen tuin.
“We zitten hier zeer kort bij de veiling en dat is voor groenten en fruit dan ook onze bron”, zegt Veerle Teughels. “Verder proberen we de mensen ook bij te brengen om elke groente in het gepaste seizoen te eten zodat we ecologisch verantwoord werken. Daarom steken we veel energie in fair trade, biologische ingrediënten en producten uit de eigen streek.”
Nieuw ziekenhuis
Ook de organisatie van het benefietetentje op 7 oktober is een nobele daad. Ten voordele van een project in Rwanda komen dan zo’n tweehonderd mensen hun magen vullen met de creaties van chef Frederic. Het evenement is tegelijk het startschot van nog meer festiviteiten, want later dit jaar staan ook een wijndegustatie, een workshop BBQ en nog enkele andere verrassingen op het programma.
En restaurant L’Olivier heeft nog concrete toekomstplannen. Veerle Teughels: “Wat betreft business-lunches gaan we ons vooral focussen op de komst van het ziekenhuis hier vlakbij. We bieden een lekkere lunch aan tegen een mooie prijs en indien nodig binnen een beperkte tijd. Maar we blijven we ook onze andere troeven uitspelen: gemakkelijke bereikbaarheid, ruime parking en gezellig tuinterras. Daarnaast willen we ons nog meer specialiseren in de verschillende voedselintoleranties en allergieën, zodat alle mensen bij ons terecht kunnen maar met behoud van onze eigentijdse gerechten. We blijven ons zelf bijscholen en proberen zo in te spelen op de trends van vandaag en de toekomst.”