Evi Van Camp, stichter en drijvende kracht achter Zorgboerderij Tallaart, diende in 2019 een PDPO-project (programma plattelandsontwikkeling) in onder de naam ‘Met zorg gemaakt, dat smaakt!’. Het doel is om met de steun van Provincie Antwerpen, Vlaanderen en Europa te investeren in innovatieve plattelandsideeën om de werking van de zorgboerderij te verduurzamen en rendabel te maken. Om die verduurzaming wat extra (financiële) kracht te geven, gaat Evi nu samen met enkele andere Lierse ondernemers verse soep van lokale makelij aanbieden.
Restaurantuitbaters Anja Vlaeymans van Het Looks en Kristof Delen van In de Draaiboom, die sinds de eerste lockdown al vaker met Evi samenwerkten, zullen samen met de zorggroepen van Zorgboerderij Tallaart de soep klaarmaken. De groenten komen recht van de velden van de Gebroeders Vercammen, het groenten- en fruitteeltbedrijf dat Evi samen met haar man Matthias en schoonbroer Jonas uitbaat.
Wekelijks zullen er verschillende soepen gemaakt worden op basis van het groenteaanbod van het veld. De soepen worden verdeeld over de ganse provincie Antwerpen en een deel van Vlaams-Brabant, en zijn zowel in de hoevewinkel als op de webshop van Gebroeders Vercammen beschikbaar.