Chef small

Lierse chefs geven online kooklessen

LIER – Keukenlokaal, zo heet het nieuwe initiatief van JCI Lier. Elke maand leer je thuis een aantal gerechten maken met een video van een Lierse chef. En tegelijkertijd worden Lierse horecazaken in de spotlights gezet.

“Als wij niet op restaurant mogen, dan brengen wij de Lierse horeca naar jou”, zeggen Wim Luyten (34) en Jonas Van Reeth (29) van JCI Lier. Ze werken daarvoor samen met de productie- en videocrew van Moments in Motion. De chefs komen bijna letterlijk tot in de huiskamer.

“Elke maand verrassen we met nieuwe video’s van telkens een andere Lierse chef en leer je thuis een aantal gerechten maken. Geen écht klaslokaal, maar wel een digitale school waar lokale Lierse horecazaken in de spotlight worden gezet.
Meeroeren in de potten van jouw favoriete Lierse chef kan vanaf februari. “Starten doen we met chef Nils Proost van Petit Cuistot die voor ons een Valentijnsmenu maakt”, zegt Kirsten Mertes (34) van team Keukenlokaal. “Je volgt de kooklessen op je eigen tempo en je herbekijkt alle video’s waar en wanneer het jou uitkomt.

De initiatiefnemers hopen een community te bouwen rond de gesloten Lierse horeca. “Omdat de horeca al geruime tijd gesloten is en wij onze favoriete chefs missen. En zij ons. Als 2020 ons iets geleerd heeft, is dat het belangrijk is om een community te hebben waar je terecht kan als dat nodig is. Keukenlokaal is de community waar wij zélf op zaten te wachten. We hopen dat de Lierenaar net zo enthousiast is als wij en massaal meedoet.”

De deelnemers zijn stuk voor stuk lokale horecatoppers waaronder Nils Proost van Petit Cuistot, Joris Duys van Stadsbistro Salto!, Anja Vlaeymans van bistro Het Looks, Sander De Swert en Kristof Van Humskerken van Bar ’t Kafaat, Kim Truyens van restaurant De Poorten en Ilse Bilsen, Louise-Marie Van Roy en Taehoon Brems van Bar Vest.
Lid worden van Keukenlokaal kan voor slechts €2 per maand. Het project loopt alvast tot de zomer. Een kaartje kopen doe je via de webshop www.keukenlokaal.be