Les Petits Ruisseaux, het tijdelijk restaurant van chef Maarten Van Essche in Mechelen, is geselecteerd door de hot spots-website New Places To Be.
Dit is een mooie erkenning voor het restaurant dat ondergebracht is in een voormalig houtdroogdok. Je dineert er aan drie massieve houten tafels gemaakt van Belgische plataan bij het licht van altaarkaarsen. Bij Les Petits Ruisseaux wordt gedineerd volgens het principe van de gezamenlijke tafel en de filosofie dat samen tafelen boeiend kan zijn.
Je gaat dus samen aan tafel en eet een menu van zeven gangen waarin veel aandacht is besteed aan groenten. Wie dat wilt, eet daaruit drie gerechten met vlees van dieren die een zo goed mogelijk leven hebben gehad. Op woensdag- en donderdagavond kunnen gasten kiezen tussen 3, 5 of 7 gangen, vrijdag- en zaterdagavond is er enkel het zevengangenmenu. De samenstelling van het menu hangt af van het verse aanbod van de dag. Bij het eten worden natuurwijnen geserveerd.
Het tijdelijke restaurant is open tot 11 november en bevindt zich in de Goswin de Stassartstraat 23 in Mechelen.