Vorig jaar verhuisde Nathalie met haar gezin naar een voormalig pand van KBC. De kantoren richtte ze in als tweedehandszaak. De winkel combineert ze met haar job als leerkracht bij een leefschool in de buurt. “Het is een uit de hand gelopen hobby”, zegt ze. “We zijn een samengesteld gezin met vier kinderen. Voor hen en voor mezelf zocht ik altijd al leuke tweedehandskleding. Het leven is sowieso duur en bovendien geeft hergebruik een leuk gevoel.”
Prijsverschil
Toch merkt Nathalie dat er ook nog wel een zekere gêne bestaat over tweedehandskleding. Met haar zaak wil ze die vooroordelen mee de wereld uit helpen. “Er zijn meer dan spullen genoeg op de wereld, dus ook tweedehands vind je heel verzorgde dingen”, zegt ze. “Soms komt kleding hier bijna nieuw aan. Zaken met gaatjes erin of vlekjes erop gaan naar de gratis hoek of naar het Mamadepot in Begijnendijk. Het prijsverschil loont zeker de moeite om eerst eens hier te komen kijken. Stilaan wil ik dat bewustzijn nog laten groeien.”
Nadat je spullen binnenbrengt bij All-4-kids, kleeft Nathalie er een verkoopsprijs op. De opbrengst wordt gelijk verdeeld tussen haar en de eigenaar. “Er kruipt behoorlijk wat tijd in het zoeken naar de juiste prijzen”, zegt ze. “Na mijn opzoekingswerk stuur ik de eigenaars een bestand door met de bedragen die ik in gedachten heb. Pas als ze akkoord gaan, komen de spullen in de winkel. Kleding die je brengt, moet wel netjes gewassen zijn, maar hoeft niet gesorteerd te zijn. Alles mag dus door elkaar gebracht worden.”
Doorgroeien
Naast kleding vind je in de zaak ook accessoires als kinderbadjes, autostoelen, schoolgerij, gezelschapspellen en speelgoed. Omdat de gebrachte spullen er intussen bijna niet meer bij kunnen, gaat Nathalie uitbreiden naar een deel van de garage. “Ik werk trouwens ook op vraag”, zegt ze. “Als iemand iets specifiek zoekt, dan lanceer ik een online oproep en vraag ik om de spullen hier zo snel mogelijk binnen te brengen.”
Op termijn wil Nathalie graag doorgroeien met haar zaak, om als het kan ooit te verhuizen naar een centraler pand. “Door mijn job als leerkacht zijn de openingsuren nu beperkt”, zegt ze. “De combinatie is ook behoorlijk zwaar. Liefst zou ik altijd opendoen, maar zo ver sta ik voorlopig nog niet. Op termijn zou ik er graag kleding voor volwassenen willen bijnemen, zowel voor vrouwen als voor mannen. Terwijl ik voor mezelf altijd leuke tweedehandsspullen vind, vind ik dat voor mijn man veel minder vlot. Daar is dus zeker nog wel een markt voor.”