Alsof haar familienaam (spelt is een graansoort) al geen teken aan de wand was, stamt Ann-Marie bovendien uit een bakkersfamilie. Dus leek ze ergens wel voorbestemd die richting uit te gaan. “Het is inderdaad altijd een kinderdroom geweest”, grinnikt ze. “In de loop der jaren volgde ik via PIVA verschillende opleidingen, waarbij ijsbereider de allereerste module was. Alle puzzelstukjes vallen hier dus eigenlijk mooi in elkaar.”
Aanvankelijk was het koppel, respectievelijk afkomstig van Lint en Ruisbroek, van plan een eigen pand te zoeken om een koffiebar met patisserie op te starten. “Ik ben momenteel ook voetbaltrainer van het eerst elftal van Schelle Sport en ken zo toch al wat mensen”, vertelt Nick. “Toen we vernamen dat deze zaak over te nemen stond, leek dit ons dan ook geknipt.”
Wat het ijsgedeelte betreft, verandert er weinig. “De vorige uitbaters hebben ons goed ingewijd en gaven ook een aantal recepturen mee om beslagen op het ijs te komen. Maar we willen ons ook toeleggen op patisserie. Door de klanten wordt dit alvast heel positief onthaald.”
Rolcakes
Een van Annie-Maries favorieten zijn rolcakes met allerlei vullingen. Daarnaast zet ze zich graag achter de bakvuren voor nieuwe creaties, zoals nu een hummingbirdcake dat is gemaakt op basis van olijfolie met een vulling van banaan, ananas en pecannoten en met cream cheese frosting.