Mechelaars Robbe Stockx (22) en Sam Van Delm (25) leerden elkaar kennen bij scouts De Woudlopers. “We hadden al snel door dat we allebei hetzelfde wilden”, zegt het duo. “We zijn heel gedreven, gepassioneerd en hebben zin voor ondernemen. Een 9-to-5-job is dan ook niets voor ons. Zo ontstond stilaan het idee om samen een eigen zaak op te starten. Omdat we allebei ook houden van lekker eten en drinken, wisten we dat het iets in de horeca moest zijn.”
En dus gingen de jonge Maneblussers op zoek naar iets dat ze tot nu moesten missen in hun thuisstad. “We eten heel graag bao buns”, zeggen ze. “Dat zijn van oorsprong Chinese broodjes die niet gebakken maar gestoomd worden. Dat gebeurt in een mandje van bamboe. De broodjes kunnen gevuld worden met tal van verschillende vullingen. Het is enorm lekker, maar in Mechelen kan je het bijna nergens krijgen. Daarom beslisten we om het dan maar zelf te doen en Bar Bao te starten.”
De twee hadden wel een idee, maar nog geen pand. “Tot bleek dat De Pekton in de Van Beethovenstraat vrijgekomen was”, zeggen Robbe en Sam. “Het is een erg bekend pand, maar nadat het metalcafé dat er gevestigd was vorig jaar sloot, stond het meer dan een jaar leeg. We zijn blij dat we het nu een nieuwe invulling kunnen geven. We hebben het interieur grondig aangepakt en alles wat frisser gemaakt, maar aan de historische elementen hebben we uiteraard niet geraakt. We vinden het belangrijk dat die bewaard blijven.”
Bijgerechten
Op de kaart van Bar Bao staan momenteel zes verschillende soorten bao buns. “Samen met een bevriende chef-kok werkten we verschillende recepten uit”, klinkt het. “De helft van de vulling is veganistisch. In de andere helft zit wel vlees, zoals bijvoorbeeld gefrituurde kip. Op die manier willen we voor ieder wat wils aanbieden. Daarnaast kan je bij de bao buns verschillende bijgerechten bestellen, zoals koolsla of zoete aardappelfrietjes. Het wordt extra leuk als je die bijgerechten deelt met je gezelschap.”
“Maar we hebben ook een terras waar mensen gerust iets kunnen komen drinken”, aldus de ondernemers. “Want het is niet omdat we ons in de eerste plaats focussen op het aanbieden van lekkere en kwalitatieve bao buns, dat we de dranken uit het oog mogen verliezen. Daarom voorzien we een uitgebreide drankenkaart met een ruim aanbod aan alcoholische en niet-alcoholische dranken. Zo hebben we lekkere bieren, wijnen en cocktails, maar ook mocktails.”
Steentje bijdragen
Bar Bao is op dit moment zeven dagen op zeven open. Er wordt gewerkt met een middagshift vanaf 11.30u en een avondshift vanaf 17.30u. Dinsdag vond de officiële opening plaats. “We kregen heel veel positieve reacties. De verschillende vullingen vallen bijvoorbeeld heel erg in de smaak. Dat is fijn om te horen. Bovendien hebben we een goed contact met de andere horecazaken in de buurt. Met Bar Bao willen we ons steentje bijdragen aan het sterke horeca-aanbod dat Mechelen nu al heeft.”