Björn (40) en Claudia (25) namen drie jaar geleden een frituur over in de Heibergstraat in Itegem. Ze doopten de bekende zaak om tot De Frituur. Het koppel maakte er een goeddraaiende zaak van en verhuisde ondertussen van Ranst naar Itegem, waar ze nu boven hun frituur wonen.
“De horeca is echt ons ding. We doen het heel graag. We genieten enorm van het contact met de mensen. Overal in het dorp komen we bekende gezichten tegen en dat is fijn. We zijn in Itegem nog altijd zeven dagen op zeven open, zo leuk vinden we onze frituur. Dat werk maakt ons echt gelukkig en we blijven het op die manier verder doen. Maar we wilden er nog gerust iets bij doen. Zo is ons oog gevallen op deze broodjeszaak die over te nemen stond”, vertelt Claudia Leyva Ricardo, die oorspronkelijk van Cubaanse afkomst is.
Het vroegere Broodpunt in de Stationsstraat gaat voortaan verder onder de naam Het Broodstation, een verwijzing naar het Heistse treinstation om de hoek. “We hebben hier veel passage. ’s Morgens stoppen hier ook veel schoolkinderen. Op dat drukke moment komen Björn en ik hier ook helpen. Daarbuiten zullen we hier niet zelf zijn. Sara is hier al tien jaar de vaste medewerkster en zij zorgt elke dag dat het hier al om zes uur ’s morgens opengaat. Ze blijft mee aan boord en daar zijn we heel blij mee”, vertelt Claudia.
Ruimere openingsuren
Het Broodstation is open van maandag tot vrijdag en sluit voorlopig elke namiddag vanaf 14 uur. “We zoeken nu nog extra personeel. Van zodra we dat hebben, willen we de openingsuren verruimen tot ’s avonds”, klinkt het.
In het aanbod zitten onder andere broodjes, salades, hamburgers, panini’s, koffiekoeken, worstenbroodjes, broodpudding, donuts, dranken, enzovoort. “We hebben ook 26 zitplaatsen en binnenkort starten we met verse soep”, vertelt Claudia.
“Het grappige is dat we al wel wat klanten hadden uit Heist-op-den-Berg die in Itegem frietjes kwamen halen. Nu zien we hen hier terug in onze tweede zaak.”