Interesse voor overname van t-groep groeit

t-groepHet sociaal secretariaat SD Worx en de investeringsgroep Gimv willen een bod doen op t-groep, de HR-dienstverlener van de Vlaamse overheid met hoofdkantoor in Mechelen. Beide bedrijven willen daarmee inpikken op de snelle groei van de flexibele arbeidsmarkt.

Het geplande bod van SD Worx en de Gimv op t-groep past perfect binnen de langetermijnstrategie van beide ondernemingen. Op de Belgische markt is t-groep gekend via de divisie t-interim die zich richt op de markt van de uitzendarbeid, en de divisie Ascento die zijn klanten professioneel en kwalitatief advies aanbiedt op het vlak van Rekrutering & Selectie, Talent & performance Management en Outplacement. Het bedrijf tekent voor een omzet van 380 miljoen euro en positioneert zichzelf als de tweede grootste onafhankelijke HR-dienstenverlener van de Benelux.

SD Worx is als dienstenbedrijf gegroeid uit het sociaal secretariaat van het VEV (Vlaams Economisch Verbond). Dat werd in 1945 opgezet door Jozef Van den Eede die de onderneming al die jaren doorheen revolutionaire ontwikkelingen geleid heeft. Het bedrijf heeft als Sociale Dienst VEV vanuit Antwerpen de hele economische expansie van de naoorlogse jaren mee begeleid en breidde zijn actieradius na verloop van tijd uit van sociaal dienstbetoon naar oa. HR-beleid. De Sociale Dienst VEV was een van de eerste sociale secretariaten die met de computer werkte. De firmanaam werd in 1997 veranderd in SD Worx. Sindsdien is het bedrijf ook in het buitenland actief. De internationale expansie werd versterkt in verscheidene partnership netwerken.

De Gimv is destijds opgezet door de Vlaamse overheid om als holding mee de economische ontplooiing van Vlaanderen te ondersteunen. Na verloop van tijd is de onderneming een heel eigen koers gaan volgen.

Of het bod van SD Worx en de Gimv succesvol zal zijn moet nog afgewacht worden. Er zouden nog meer kandidaat-overnemers zijn, zoals de investeringsfondsen Gilde en Ergon. KBC Securities moet het overnameproces begeleiden.