Rudy snijdt een kotelet

Het Vleesatelier opent de deuren in centrum van Mechelen

MECHELEN – Vandaag opende Rudy Andries (49) de deuren van een gloednieuwe slagerij in het centrum van Mechelen. ‘Het Vleesatelier’ is voor de Hombekenaar de eerste fysieke winkel nadat hij al 25 jaar op de markten staat met een rijdende beenhouwerij.

“Als ik nog iets nieuws wilde ondernemen, dan moest het nu gebeuren. 25 jaar lang zes dagen op zeven op de markt staan, kruipt niet in je koude kleren”, zegt Rudy Andries. “Mijn zoon en mijn schoonzoon blijven in de toekomst de markten doen en ik ga mij volledig smijten in deze nieuwe uitdaging.”

Extra voorzorgsmaatregelen
Een winkel openen midden in de coronacrisis, het lijkt misschien wel gekkenwerk. Maar omdat Rudy toch niet op de markten mocht gaan staan, had hij plots tijd over om de opening van de winkel goed voor te bereiden. “Dat was nodig want er kwam meer bij kijken dan ik verwacht had. Bovendien hebben we met de coronacrisis nog extra maatregelen genomen. We hebben plexiglazen schermen geplaatst, we hebben aan de deur en aan de betaalautomaat ontsmettende handgel gezet. Mensen die cash willen betalen kunnen dat doen via een speciale automaat die automatisch het pasgeld teruggeeft. Zelf staan wij in de winkel met mondmaskers”, legt Rudy uit.

Kwaliteit voorop
In Het Vleesatelier in de Geitenstraat wil Rudy zijn klanten de kwaliteit bieden die ze van hem gewoon zijn. Dat betekent huisbereide specialiteiten als hamburgers, vleesbrood en worsten. En natuurlijk zijn topper: de boerenpensen. Tot bijna 1.000 kilogram (1 ton!) pensen maakt hij per week in zijn atelier in Hombeek.

“Kwaliteit komt op de eerste plaats. En ik wil mijn klanten soigneren. Met soigneren bedoel ik dat ik aan de wensen van mijn klanten wil voldoen. Willen ze hun sneetje hesp iets dikker of iets dunner, dan kan dat. Willen ze een speciaal stukje vlees, dan zorgen we daarvoor. Ik wil mijn klanten, maar ook mijn producten, met respect behandelen.”

Duroc d’Olive
In het Vleesatelier kan je vanaf nu dagelijks terecht voor kwalitatief vlees. Zo kan je er bijvoorbeeld het verse varkensvlees van het ras Duroc d’Olive verkrijgen. Het is een dier dat sinds een vijftiental jaar in België gekweekt wordt en uitzonderlijk lekker vlees oplevert. Het welzijn van het varken staat daarbij boven alles.