Martine en Hervé openden tien jaar geleden de deuren van brasserie Vrededaal. Al drukten de twee ook in de jaren voordien hun stempel op de Puurse horeca. Ze baatten namelijk café Excelsior in hartje Puurs uit en runden traiteursbedrijf De Puntzeef: opgericht door Martine, later mee gedragen door Hervé.
Al snel werden ze bekende gezichten in de gemeenschap, weliswaar met de steun van een sterk team. Zonen Jelle en Joni deden respectievelijk in de keuken en in de zaal heel veel ervaring op. Op hun hoogtepunt rekende brasserie Vrededaal op 16 vaste medewerkers en 50 flexi-jobbers.
Met de komst van het Studio 100 Pop-Up Theater kon het duo mee genieten van het succes van de verschillende musicals. “Wij hebben het hier in golven meegemaakt. De eerste voorstelling van 40-45 was enorm populair. De mensen die daarvan genoten en hier kwamen eten, schoven opnieuw aan voor 14-18 en Daens.”
Druk van de ketel
De brasserie loslaten doet het koppel komend jaar nog niet helemaal. In 2025 blijven Martine en Hervé nog even aan de slag om catering voor Pfizer te verzorgen. Daarna gaat de druk na jaren van hard werk eindelijk van de ketel.
De nieuwe uitbater Jamal Mhamad staat klaar om de draad op te pikken. Hij zet de huidige lijn van brasserie Vrededaal verder. “Onze kinderen nemen de zaak niet over, en dat juichen we toe. Want anders zouden zij zelf ook zo hard moeten blijven werken.”
14 december sloten Martine en Hervé hun laatste shift af met een knaller feestje.