De eindspurt voor de opening van Reverso is de laatste weken een ware uitputtingsslag gebleken voor Steven Schaerlaecken (43), Kim Belmans (43) en hun team. “We hebben de laatste dingen nog in orde moeten brengen. De nachten waren dus vaak kort, het was hectisch”, zegt het koppel.
Steven heeft blijkbaar vrij letterlijk niet zo veel meer geslapen de laatste weken. “Ik werk tot ’s avonds laat door, de wekker gaat dan om 3u af om opnieuw te beginnen. Ik zal heel blij zijn als het eindelijk af is. Na het openingsfeest van vrijdag zijn we zaterdag nog een dagje toe. Die ochtend ga ik gebruiken om eens één keer uit te slapen. En daarna vliegen we er vanaf zondag weer helemaal in. Dan openen we vanaf 10u. We zijn elke dag open, behalve dinsdag. In het weekend kan je hier komen ontbijten, we serveren ook dagschotels tegen lage prijzen”, zegt hij.
Er moet nog wel wat gebeuren in de laatste uren. “Vrijdagmorgen zullen de houten wanden nog geschilderd moeten worden. De toiletten moeten nog afgewerkt worden, de deurklinken moeten nog geplaatst worden, de menu’s moeten nog afgedrukt worden, de meubels moeten op hun plaats, enzovoort. Het zal hier vrijdagavond nog naar het nieuw ruiken. Maar het komt goed”, lacht Steven.
Veel interesse
Tegelijk stromen de eerste reservaties al vlot binnen. “Er zijn zelfs al groepen van dertig en veertig man die geboekt hebben. De interesse is groot. De opening van deze zaak is mijn droom. Het doet enorm deugd dat de mensen blij zijn dat we open gaan. Voor ons testetentje vorige week hebben we al eens alles op orde gezet en dan ziet het er super uit.”
“Het deed me vooral plezier dat iedereen zei dat het de Place niet meer was, dat het met andere woorden totaal onherkenbaar is. We hebben niet alleen geïsoleerd en dergelijke, maar ook de toog is helemaal nieuw, de meubels zijn nieuw, de toiletten staan op een andere plaats, de keuken is drie keer zo groot en de kelder is uitgebreid. Niets doet nog aan Place 2B denken, behalve misschien de grote draaitrap naast de inkomdeur naar de eerste verdieping. Die is enkel geverfd”, zegt Steven.
Het testetentje gebeurde trouwens met het personeel van de buren van ’t Hoekske en Eetkafee Heist. “We zijn hier heel goed ontvangen in de buurt. Ik ga trouwens al een jaar elke middag eten bij ’t Hoekske. Net is cafébaas Flosh nog een tas soep komen brengen. Hij is al een goeie vriend geworden en heeft ons met raad en daad bijgestaan. Het is heel plezant om zo verwelkomd te worden. De sfeer onder de horeca-uitbaters zit hier in Heist zeker goed.”
Het openingsfeest van Reverso vindt plaats op vrijdag 6 januari vanaf 19u. Iedereen is welkom, er zijn gratis hapjes en drankjes. “We verwachten heel veel volk”, klinkt het.
Ooit een groot succes, nu op zoek naar nieuw elan
De voorbije jaren ging de Place 2B over in verschillende handen, maar dat bleef nooit lang duren. De naam Place 2B bleef sterk klinken tot ver voorbij de gemeentegrenzen, maar een succes zoals in gouden tijd onder Michel Goelen is de zaak nooit meer geworden. De nieuwe uitbaters hopen dat ze na de grote renovatie weer met die mooie tijden kunnen aanknopen onder de naam Reverso.
Maar eerst keren we nog even terug naar de gouden tijd van de Place 2B. De Place startte 30 jaar geleden op de plek waar het toen bekende café Quatro gevestigd was. Goelen, die als ober ervaring had in de Copacabana in Kessel, nam toen de zaak over en startte er met zijn vernieuwd commercieel café. In de beginjaren leek zijn zaak een soort lunapark, met tal van speelkasten met de nieuwste snufjes om de jeugd te lokken. De jaren nadien werd de zaak uitgebouwd tot een brasserie die ‘s avonds danscafé werd. Het volk stroomde week na week toe en bezorgde het horecakruispunt van Heist-op-den-Berg mee een grote naam als uitgaanscentrum in de regio.
Geregeld gebeurde er een stunt, zoals toen de Sint met een bulldozer langskwam. Bij tal van themafeestjes werd het gebouw van kop tot teen aangekleed. “Onvergetelijk was ook de actie waarbij we gratis condooms uitdeelden die we van een sponsor hadden gekregen. Nadien bleken die vervallen te zijn. Ouders kwamen klagen en ik ben het tegen de politie moeten gaan uitleggen“, zei Goelen in deze krant in 2012, bij het twintigjarig bestaan van de zaak.
Later dat jaar gaf hij de zaak over aan een opvolger, maar al snel ging het mis. Nog verschillende uitbaters waagden hun kans, maar telkens zonder langdurig succes. De zaak, eigendom van brouwerij Alken-Maes, stond al meer dan een jaar leeg wanneer Steven Schaerlaecken en Kim Belmans hun schouders onder een grootschalige renovatie zetten. De snelle heropening zoals die gepland was kwam er niet omdat het pand in een te slechte staat was. Maar nu vrijdag is het eindelijk toch zo ver.