“Deze prijs is een mooie erkenning voor de toewijding van Gudrun om meer te doen voor onze planeet en onze toekomstige generaties”, zegt Sofie De Lathouwer, CEO van Gudrun. “Met onze Uppa cacaofruit bites hebben we een bijzonder lekkere en duurzame delicatesse ontwikkeld. Het is een beloning voor de niet-aflatende inzet waarmee onze medewerkers er dagelijks voor zorgen dat Gudrun, samen met zijn klanten en partners, bijdraagt tot een groenere wereld.”
Wat de Uppa cacaofruit bites zo bijzonder maakt, is het feit dat ze ‘upcycled’ zijn. De chocolatiers van Gudrun gebruikten namelijk de witte pulp rond de cacaoboon in de vulling van de truffel, waardoor ze niet op de afvalberg belandde. Maar ook de ‘upcycled’ verpakking van Uppa wist de Keulense jury te bekoren. De cup werd gemaakt van landbouwafval en in volledig composteerbaar.
Om hun product zo duurzaam mogelijk te maken, zorgde Gudrun Group er ook voor dat er niets van verloren gaat. “Onze cacaofruit bite is omhuld door chocoladeschilfers. Maar we weten allemaal dat een deel van die schilfers loskomt en op de bodem gaat zitten. Als je echter twee van de vijftien cacaofruit bites in je cup overhoudt en er je favoriete plantaardige drink aan toevoegt, dan krijg je een lekkere chocoladedrank die de fruit bites en cup een tweede leven geven”, legt De Lathouwer uit.