west2

Groep Bouwen bouwt in Peru, Mechelen en Antwerpen

LIER/MECHELEN – De Lierse projectontwikkelaar Groep Bouwen gaat op de voormalige site van Gazet van Antwerpen Campus West bouwen: 66.500 m² kantoren waar op termijn 6.000 mensen kunnen werken. Groep Bouwen bouwt ook ver weg: samen met de Mechelse organisatie Solid International zette het bedrijf een kaasfabriekje neer in het Peruviaanse Ayacucho.

Groep Bouwen is een familiale projectontwikkelaar uit Lier die in Vlaanderen focust op het bouwen van kantoren en bedrijvenparken. Het bedrijf is aan een groots project begonnen dat vier à vijf jaar in beslag zal nemen. Campus West op Linkeroever zal in totaal 66.500 m² kantoorruimte omvatten en vergt een investering van 150 miljoen euro.

Het project wordt gerealiseerd in samenwerking met POLO Architects uit Antwerpen. Groep Bouwen kocht de terreinen van ongeveer 7 hectare in 2015 van De Vlijt. De projectontwikkelaar koos voor deze locatie vanwege haar strategische ligging naast één van de belangrijkste toekomstige knooppunten van de Oosterweelverbinding.

Tussen de gebouwen komt een groene ruimte van 20.000 m² die het geheel een campussfeer moet geven. Vandaar de naam Campus West.

De kantoren zullen worden verhuurd, en er is al een eerste gebruiker bekend: IT-bedrijf Cronos.

Groep Bouwen heeft zopas in Mechelen ook een project opgeleverd: de nieuwe hoofdzetel van farmareus Nipro op Mechelen-Noord.

Peru

Groep Bouwen heeft ook het hart op de juiste plaats. Het bedrijf financierde de bouw van een kaasfabriek in het Peruviaanse Andesgebergte. Het project van 100.000 euro werd opgezet in samenwerking met de Mechelse organisatie Solid.

Patrick Bouwen: “De vzw Solid werd in 2000 in het leven geroepen door Luc Verelst, die na zijn internationale bouw- en vastgoedcarrière besliste om een gedeelte terug te schenken aan de maatschappij. Destijds heb ik samen met Luc Verelst projectontwikkelingsbedrijf NV Eurinpro opgericht, vandaar onze connectie.”

Cedric Bouwen vertrok naar Peru en heeft er de bouw van de kaasfabriek begeleid. Nu ze klaar is, kan de melk vlakbij de boerderij van de gemeenschap worden verwerkt tot kaas en heeft de plaatseljke bevolking het financieel iets beter.