Björn Van Camp werkt in de bouwsector, zijn vrouw Claudia is Cubaanse. Ze is 3,5 jaar in België en had voordien nog nooit van een frituur gehoord. Ondertussen kent ze het concept en lust ze heel graag frietjes.
“Claudia gaat de zaak voornamelijk runnen. Ik ga in het begin bijspringen waar mogelijk en nodig en zal er ook in de weekends mee aan de slag zijn”, vertelt Björn aan de Gazet van Antwerpen. “Mijn vader heeft een eigen restaurant gehad. Op die manier ken ik het horecaleven wel, maar voor de rest hebben noch Claudia noch ikzelf een uitgebreide ervaring in de sector.”
Björn en Claudio wonen momenteel nog in Ranst maar wil binnen afzienbare tijd dichter bij hun zaak komen wonen. “Onze eerste werkdag in onze nieuwe zaak is in elk geval goed verlopen, natuurlijk wel met wat openingsstress. Om erin te komen, draaiden we al eens een maand mee met Katty. Een paar klanten hebben we al herkend van die inloopmaand, maar de mondmaskers maken dat er natuurlijk niet makkelijker op.”
Björn en Claudia willen extra inzetten op verse en zelfbereide producten, zoals balletjes in tomatensaus, goulash, verse stoofvleessaus en spaghetti. “Voorlopig zijn we zeven op zeven open, telkens van 16.30 tot 21.30u en op zondag ook van 11.30 tot 14u. Tijdens de eerste maand willen we aftasten wat dat geeft. Nadien kunnen we bekijken of we een sluitingsdag inlassen, of dat we iemand bij aannemen, zodat we zelf ook een dagje vrij kunnen nemen.”
De vorige uitbaatster Katty Haverhals begint aan haar nieuwe uitdaging in frituur De Brug in Itegem op donderdag 24 februari.