Maandag verkocht Estelle de eerste ijsjes in de voortuin van haar ouderlijke woonst in Oppuurs. Enkele stoeltjes en een paraplu vormen de ideale setting voor haar pop-upconcept. “Ik had al eens rond gehoord voor vakantiejobs, ook al bij een ijsmaker in de buurt, maar ik werd nergens aangenomen”, vertelt Estelle. “Omdat we zelf over een professionele ijsmachine beschikken, kwam het idee al snel om zelf iets op te starten.”
Vader Erwin is namelijk leraar bij PIVA (Provinciaal Instituut voor Voedingsbedrijven Antwerpen) en experimenteert in zijn vrije tijd graag met roomijs. Hij zorgt voor een constante toevoer van vers roomijs voor de pop-up van dochterlief.
“Elke keer als ik ijs maak, kijken mijn kinderen over mijn schouders mee”, vertelt Erwin. “De ijsjes die Estelle verkoopt zijn gebaseerd op het tachtig jaar oude recept van de school (PIVA red.). En ik werk met een Carpigiani-ijsmachine. Wat je hier in onze voortuin geserveerd krijgt, is dus van hoge kwaliteit. Room, melk, melkpoeder en vanillestokjes. Echt ambacht dus.”
Naast roomijs (vanille, stracciatella, speculoos, mokka, yoghurt) en bananensorbet biedt Estelle ook koffie aan in haar pop-up. “Zo is er ook iets lekkers voor mensen die liever geen ijsje eten, maar wel willen genieten van de gezellige sfeer”, zegt Estelle. Er is keuze uit espresso, koffie, koffie verkeerd, ijskoffie. Water en cola is ook voorradig.
Positief
Via sociale media werd het nieuws van de pop-up gretig verspreid. “We kregen al zeer veel positieve reacties”, zegt Estelle. “Heel wat mensen hebben laten weten dat ze komend weekend gaan binnenspringen. Hopelijk krijgen we mooi weer.”
Nog tot 5 augustus baat Estelle haar pop-up uit in de voortuin van haar ouderlijk huis, Oppuursdorp 90, in Oppuurs.