Na anderhalf jaar succesvol ondernemen in Duffel waagt het duo Leen Van Camp (22) en Joppe Vandezande (22) zich nu aan een zoete veroveringstocht van Antwerpen. De eigenaars beloven daarmee een combinatie van klassiek vakmanschap en experimentele smaken, verpakt in een modern jasje.
Lees ook: Piepjonge Antwerpse chocolatiers voor het eerst in Gault&Millau-gids: “Soms denken ze dat wij de jobstudenten zijn”
“Het voelt gek om na ons begin in een kleine gemeente nu een zaak in Antwerpen te openen,” vertelt Vandezande. “De stad brengt nieuwe uitdagingen, maar ook kansen. We hopen zowel de lokale bewoners als toeristen te verrassen met ons concept.”
Pralines met olijfolie
De chocolaterie onderscheidt zich door een unieke aanpak. Hoewel alle pralines dezelfde basisvorm hebben, worden ze op achttien verschillende manieren afgewerkt. Het assortiment varieert van klassieke smaken tot innovatieve creaties zoals olijfolie, wortel en maanzaad en alle pralines hebben een andere kleur. “We combineren traditie en experiment,” legt Vandezande uit. “Alles wat we maken, springt eruit door onze frisse, jonge kijk op chocolade.”
Bij Elle Chocolates staat ambacht hoog in het vaandel. “Onze chocolade is een volledig handgemaakt lokaal product. Het hele proces, van chocolade tot praline, vindt plaats in de provincie.”
Antwerpse collectie
Met hun nieuwe zaak introduceren de ondernemers ook plannen voor een exclusieve Antwerpse collectie. “We werken aan pralines met lokale iconen zoals Antwerpse handjes en lokale producten. Maar dit proces kost tijd. We verwachten dat het een half jaar zal duren voordat deze collectie klaar is.”
De Antwerpse winkel onderscheidt zich niet alleen door het aanbod, maar ook door de uitstraling. Waar de vestiging in Duffel de klassieke sfeer van het oude stationsgebouw weerspiegelt, is de nieuwe zaak strak en modern ingericht. “Het past perfect bij het pand en bij wat we willen uitstralen: moderniteit en kwaliteit.”
“Kwaliteit werkt altijd”
“We hebben altijd gezegd dat we maximaal een drietal filialen zouden willen. Maar eigenlijk willen we ons daarmee niet beperken. We zouden ook graag het terrein van tearooms met gebakjes en high tea willen betreden, maar voor nu focussen we ons op de zaken die we al hebben.” De piepjonge eigenaars zien de uitbreiding naar Antwerpen als een grote stap, waarbij ze hopen op succes door hun jonge, frisse aanpak. “Kwaliteit werkt altijd. En als je echt in iets gelooft, moet je ervoor gaan.” De nieuwe chocolaterie opent zondag officieel de deuren.