Ondernemer Alladin Zeidan startte in 2016 met Kingribs, maar in de huidige vorm bestaat het bedrijf sinds 2019. Nu, vijf jaar later, telt de restaurantketen elf vestigingen in heel Vlaanderen en won het zelfs verschillende awards. Deze week opende in de Hoogstraat in het centrum van Mechelen het meest recente filiaal. “Want de Dijlestad stond al een tijdje hoog op ons verlanglijstje”, zegt Zeidan.
“In de Hoogstraat nemen lokale franchisenemers Ismail, Silke en Younes de dagelijkse leiding op zich. Zij volgden daarvoor een opleiding in een andere vestiging”, klinkt het. “Deze nieuwe vestiging sluit mooi aan op onze restaurants in onder meer Schoten, Berchem en Boom. Maar ook in Leuven zijn we al gevestigd en binnenkort opent er een filiaal in Brussel. Zo breiden we op een gezonde manier uit over België en op termijn misschien zelfs in het buitenland.”
Bij Kingribs kan je terecht voor zogenoemde slow cooked spareribs van kalfsvlees. “Daarmee zijn we absoluut uniek”, aldus Zeidan. “Maar je vindt hier veel meer dan alleen ribbetjes. Ook onze loaded potatoes en premium hamburgers vallen in de smaak. Zij stralen de Amerikaanse keuken uit. Verder hebben we ook een vegetarisch aanbod. Niet omdat het hip is, maar wel omdat het gewoon heel lekkere gerechten zijn.”
Levering aan huis
Kingribs focust zich in de eerste plaats op levering aan huis. “Daarvoor werken we met onze eigen koeriers, zodat we de kwaliteit kunnen garanderen”, aldus de zaakvoerder. “Maar in sommige winkels kan je ook zitten en ter plekke je ribbetjes of burger opeten. Dat is ook in Mechelen het geval. We zijn ervan overtuigd dat we de Mechelaars zeker zullen kunnen verleiden met ons aanbod. Tijdens de eerste dagen was het alvast enorm druk.”
Kingribs is open van dinsdag tot en met zondag, telkens van 16.30 uur tot 21 uur. Online bestellen kan via de website.