GBFoods Foto: Belga

Eerste gesprekken tussen vakbonden en directie van GBFoods in Puurs-Sint-Amands

In het kader van de wet-Renault beginnen maandag de eerste gesprekken tussen de directie en vakbonden bij GBFoods, bekend van Devos Lemmens, Royco en Liebig. Eind augustus kondigde de Spaanse groep GBFoods aan dat de productie van droge voeding in Puurs-Sint-Amands zou verhuizen.

“Er zijn veel vragen waarop we nog een antwoord zoeken”, zegt ACV-secretaris Bram Hollanders. “We willen vooral een beeld krijgen en de mogelijke impact inschatten.” In totaal zullen er wellicht 35 van de 300 jobs verdwijnen: 29 arbeiders en vijf bedienden.  Na de reorganisatie zou de vestiging in Puurs-Sint-Amands zich enkel nog concentreren op natte voeding zoals mayonaise en andere sauzen. Uit een interne evaluatie bleek dat de sauzen het goed doen, maar dat de productie van droge voeding, die geëxporteerd wordt, “niet beantwoordt aan de economische realiteit en strategisch minder geschikt is”.

Maandag start de informatie- en consultatiefase zoals de wet-Renault oplegt. Hoe lang de gesprekken zullen duren, is niet duidelijk. “Tijdens deze fase zullen mogelijke alternatieven worden besproken met de werknemersvertegenwoordigers. Mocht de intentie worden bevestigd, dan zullen wij meewerken aan een sociaal plan met begeleidende maatregelen”, aldus het management.