KESSEL – Van zodra het van de Veiligheidsraad mag kan je deze zomer in Kessel (Nijlen) gaan dineren in een drijvend restaurant. Het concept Dinner on the Lake belooft culinair genot op een bijzondere locatie.
Angelo Medagoda en Jeremy Buyle, de initiatiefnemers achter Dinner on the Lake, willen hun boot op een meer leggen ter hoogte van de Bartstraat in Kessel. Vanwege de coronacrisis wordt het concept lichtjes aangepast. In Kessel komt een kleinschaligere versie die Angelo Medagoda omschrijft als een drijvende tafel. “Terwijl je in een klein gezelschap geniet van een gastronomische barbecue zie je de zon ondergaan over het meer.”
Wanneer het drijvende restaurant precies opengaat is voorlopig nog onduidelijk. Uiteraard is dat afhankelijk van de beslissingen van de Veiligheidsraad. Buyle en Medagoda zijn er echter van overtuigd dat mensen uitkijken naar hun concept. “Ze zijn het in hun kot zitten bui en willen maar wat graag terug op café en op restaurant gaan.” De twee hopen op 8 juni te kunnen openen en het restaurant blijft er drijven tot in september. Tickets kunnen zelfs nu al gereserveerd worden.
Voor een all-informule betaal je 150 euro per persoon. Lunchen kan vanaf 89 euro per persoon. Zelfs overnachten in een luxueuze tent langs het meer is mogelijk.