Chef-kok Thierry Theys en echtgenote en gastvrouw Sofie Willemarck openden in 2008 hun sterrenzaak Nuance, die in 2010 haar eerste ster binnenhaalde. Amper een jaar later mocht de zaak er een tweede ster bij zetten. Thys volgde hotelschool in Koksijde en deed vervolgens ervaring op bij Hans van Wolde van Beluga en bij Alain Ducasse in Monte Carlo. Theys kreeg in 2010 ook de erkenning ‘Chef van het jaar’.
Ook sterrenzaak Centpourcent van chef-kok Axel Colonna-Cesari en Anneleen Soethaert, kreeg voor de dertiende keer op rij een Michelinster. “Ons hele team, zowel in de keuken als in de zaal, en wijzelf zijn ontzettend trots”, klinkt het bij de uitbaters. De erkenning van de Michelingids geeft ons veel vertrouwen en bevestigt ons in onze toewijding om er elke dag opnieuw voor de volle 100 procent voor te gaan.” Colonna-Cesari is afkomstig uit de Panne en komt uit een Franstalig gezin. Zijn moeder komt uit Hoei en zijn papa uit Corsica. Hij deed ervaring op bij driesterenzaak Bruneau in Brussel en Couvert-Couvert in Leuven.
De Mechelse zaak Tinèlle van chef-kok Ken Verschueren kreeg voor de derde keer op rij een Michelinster. “Het behalen van de ster is opnieuw een teamprestatie, een bekroning van hun toewijding en daar zijn we dankbaar voor”, klinkt het.
Nieuwkomer dit jaar was restaurant Neon uit Lier van chef Nils Proost. Hij ontving bovenop een Groene Ster ook zijn eerste Michelinster. “Normaal weet ik altijd wat ik moet zeggen, maar nu schieten woorden me tekort”, reageerde Proost.
Lees ook: Neon tweemaal in de prijzen op uitreiking Michelin: “Trots om een ster naar Lier te brengen”