PULLE/MECHELEN – In de vierde editie van de mini-Gault&Millau met de beste chocolatiers uit België en Luxemburg zijn twee toppers uit de regio Mechelen-Lier opgenomen: Dom uit Pulle en The Cacao Project uit Mechelen.
Roel Dom, de chocolatier van Dom uit Pulle, startte in de bakkerszaak van zijn ouders en heeft nu al meer dan 25 jaar ervaring opgebouwd.
Gault&Millau: “Sinds 2008 maakt hij in zijn atelier in Pulle artisanale pralines, confiserie en biscuiterie. Verfijnde, uitgebalanceerde smaken en afwerking zijn de leidraad. Klassieke smaken vormen de leidraad van zijn gamma en zijn erg gewild bij de klanten. Maar hij geeft zijn creativiteit ook vleugels in bijvoorbeeld een nieuw gamma van vier pralines waaronder Sprankelend roze, een ganache van ruby chocolade met een karamel van Japanse mierikswortel met een praliné van pinda, en ook Blauwe sprankel, gevuld met een compote van abrikoos met een ganache van lavendel.
Roel Dom nam deel aan de wereldtentoonstellingen van Shanghai en Yeosu-Zuid Korea. In 2012-2013 werd hij tweede laureaat in de Belgische editie van de World Chocolate Masters.
Mechelen
Pieter Vaes van The Cacao Project op de Mechelse Bruul leerde het chocoladevak bij Dominique Persoone.
Gault & Millau: “Hij blijft zijn leermeester trouw. Ook hij verwerkt chocolade van de cacaoboon tot het eindproduct en doet dat in eerste instantie met bonen uit Santander in Colombia. Binnenkort komt daar cacao uit andere werelddelen bij. Vaes focust vooral op gedurfde maar uitgebalanceerde smaken zoals de Muze, een praline van Venezolaanse origine chocolade met een vulling van donker gebrande karamel van espresso en olijfolie en gezouten hazelnoot gianduja. Heel bijzonder is de Rudolph’s Bloody Nose: een praline met Vietnam origine chocolade gevuld met krokante en gebrande Granny Smith appel, gelei met wodka, bloedworst en melkchocolade ganache.”